hírek

Állami tulajdonba kerülnek a megyei önkormányzati intézmények

Január 1-jétől állami tulajdonná válik a megyei önkormányzatok vagyona, állami tulajdonba kerülnek a ma megyei önkormányzati fenntartású intézmények, azok vagyona, valamint a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő egészségügyi intézmények vagyona is, az állam pedig átveszi a hozzájuk kapcsolódó közfeladatokat és közszolgáltatásokat. Az állam ugyanakkor átvállalja a megyei önkormányzatok mintegy 180 milliárd forintos adósságát.
2011.11.22. Hírek

Újszülöttek vizsgálatára szűrőközpont épül Szegeden

Újszülöttek ritka anyagcsere-betegségeit szűrik majd ki abban a központban, melyet uniós támogatással hoznak létre a Szegedi Tudományegyetem gyermekklinikája mellett – közölte Túri Sándor, az intézmény vezetője pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.
2011.11.21. Hírek

Milliárdokat lehetne spórolni, ha a betegek együttműködnének orvosaikkal

A Betegoktatók és Egészségnevelők Országos Közhasznú Egyesülete (BEOKE) szerint milliárdokat lehetne megspórolni az egészségügyben, ha a betegek betartanák orvosaik utasításait és az előírásoknak megfelelően szednék gyógyszereiket; Tahy Ádám, a BEOKE elnöke az MTI-nek szombaton, a témában rendezett budapesti konferencia szünetében elmondta, jelenleg a betegek legjobb esetben is csak ötven százalékban tartják be az orvosok utasításait.
2011.11.21. Hírek

Már 2300 rezidensi felmondólevél gyűlt össze

Mintegy 2300 egészségügyi dolgozó helyezte ügyvédi letétbe szerdáig a felmondólevelét, amelyek január elsejével "aktiválódnak", ha addig nem történnek érdemi intézkedések az ágazat béreinek rendezése érdekében - közölte a Magyar Rezidens Szövetség elnöke.
2011.11.21. Hírek

Antibiotikum-rezisztens baktériumok: egy veszélyes kihívás

Az Európai Antibiotikum Nap az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) kezdeményezése, szoros együttműködésben az Európai Unió intézményeivel és a tagországok egészségügyi hatóságaival. Az Első Európai Antibiotikum Napot 2008. november 18-án rendezték meg, ezt követően évente ezen a napon hívjuk fel a lakosság és egészségügyi szakemberek figyelmét az antibiotikumok tudatos és felelősségteljes használatára az Unió minden tagállamában.
2011.11.20. Hírek