hírek

Az AHRQ szerint nincs értelme a glaukóma szűrésének

A szemészek szégyenteljesnek találják, hogy az Agency for Healthcare Research and Quality (AHRQ) megkérdőjelezte a glaukóma szűrés hatékonyságát az átlag populáció és a tünetmentes, veszélyeztetett populáció esetében is. - olvasható a Medscape Medical News beszámolójában.
2011.11.18. Hírek

Magyar találmány a trombózis kezelésének megkönnyítésére

Áttörést hozhat a véralvadásos betegségek ellenőrzésében a magyar Diagon cég legújabb tesztkészüléke, amelyet szerdán külföldi szakemberek rendkívüli érdeklődése mellett mutattak be a világ legnagyobb orvostechnikai szakkiállításán, a düsseldorfi Medica kiállításon.
2011.11.18. Hírek

Szén-dioxid kezelés rhinitis allergicában

Kis dózisú szén-dioxid pumpálása az orrüregbe, gyors, bár rövid ideig tartó megkönnyebbülést hozhat a nazális allergiában szenvedőknek. - állítja az Annals of Allergy, Asthma & Immunology augusztus 19-i online számában közreadott előzetes tanulmány beszámolója.
2011.11.17. Hírek

A kibra felel az agy megfelelő plaszticitásáért

Az amerikai Johns Hopkins University kutatói kifejlett egerekkel kísérletezve megállapították, hogy az agy specifikus területein a kibra nevű protein mennyiségének megváltoztatása befolyásolja az állatok memóriáját és tanulási képességeit. - olvasható a Neuron című szakmai lap szeptember végi számában.
2011.11.17. Hírek

Azonosították a korai menopauza rizikóját növelő tényezőket

Az American Society for Reproductive Medicine (ASRM) orlandói találkozóján elhangzott prezentáció szerint bizonyos faktorok összefüggésbe hozhatók a menopauza korai megjelenésének emelkedett rizikójával. Ezek közé tartoznak a krónikus gyulladásos megbetegedések, valamint a mellrákot okozó gén valamelyikének hordozói státusza.
2011.11.17. Hírek