hírek

Szócska: a kemoterápiás gyógyszer hiánya miatt akár a szer gyártásáról is gondoskodni kell

Világméretű hiány alakult ki abból a vegyületből, amely a Zala Megyei Kórház készletéből is kifogyott, és emiatt a héten nem tudták elvégezni a kemoterápiás kezeléseket; a tárca ezért "alternatív beszerzési megoldásokon" gondolkodik, és ha hosszú távon hiány alakul ki, "a hazai gyártásról is gondoskodni kell" - jelentette ki az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön Nagykanizsán tartott sajtótájékoztatóján.
2011.11.11. Hírek

Átrendeződött a szintetikus szerek piaca, visszaszorulóban a heroin - elkészült a nemzeti drog fókuszpont országjelentése

Kábítószerügyben a legszembeötlőbb változás 2010-ben a heroin háttérbe szorulása és az amfetaminok, valamint az új designer drogok fogyasztásának terjedése volt – állapítja meg a Nemzeti Drog Fókuszpont a magyarországi kábítószerhelyzetet elemző éves jelentésében. A jelentés rámutat a középiskolások drogérintettségének növekedésére is.
2011.11.11. Hírek

Az egészségügyi államtitkárság alternatív terápiákról is egyeztet az onkológiai gyógyszerhiány miatt

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága felméri az egyes onkológiai gyógyszerek jelenlegi kórházi készletét, egyeztetést kezdeményezett a szakmai kollégiummal a hiány kezelésének módjáról, illetve "az átmeneti időre a hatékony alternatív terápiák lehetőségéről" - közölte az államtitkárság szerdán az MTI-vel azzal kapcsolatban, hogy a Zala Megyei Kórházban gyógyszerhiány miatt fel kellett függeszteni a kemoterápiás kezeléseket.
2011.11.10. Hírek

Ombudsman: alulfizetettek az iskolaorvosok

Szabó Máté ombudsman szerint az iskolaorvosok alulfizetettek, ráadásul az sincs meghatározva, hogy a szűrővizsgálatok elvégzésén és a védőoltások beadásán kívül mi a feladatuk.
2011.11.10. Hírek