hírek

Éger: Jót tenne az egységes egészségügyi szabályozás

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint helyes az egészségügyi államtitkárság törekvése az átláthatóság felé, ám Éger István szerint a hálapénz-rendszer nem szüntethető meg azzal, hogy a betegek központilag szervezett formában fizethetnek bizonyos egészségügyi szolgáltatásokért. Csiba Gábor, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke nem tart attól, hogy az egészségügyi intézmények plusz szolgáltatásainak központi szabályozása miatt bevételtől eshetnek el a kórházak.
2011.11.07. Hírek

Közös érdekvédelmi szervezetbe tömörültek a V4-ek orvosszakszervezetei

A betegek biztonságának és az egészségügyi dolgozók helyzetének javításáért a jövőben közösen lépnek fel, és akár összehangolt sztrájkokat is szervezhetnek a szlovák, a cseh, a lengyel és a magyar orvosszakszervezetek - jelentették be a kétnapos munkaértekezletük után szombati sajtótájékoztatón a V4-ek orvosszakszervezeteinek képviselői Visegrádon.
2011.11.07. Hírek

Parlament előtt az újabb egészségügyi "salátatörvény"

Benyújtotta a parlamentnek szombaton Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az újabb egészségügyi "salátatörvényt", vagyis az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot. A tervezet egyik lényegi eleme, hogy májustól az egészségügyi régiót felváltja a térségi rendszer, a gyógyszerek támogatásánál pedig a "beteg-együttműködés" is számítani fog.
2011.11.07. Hírek

Véget ért az idei pollenszezon

A parlagfű pollenkoncentrációja az elmúlt héten sehol sem érte el a tüneteket okozó mennyiség határértékét, ezzel véget ért a 2011. évi pollenszezon - közölte a tisztiorvos facebook oldalán vasárnap.
2011.11.07. Hírek