hírek

Vérnyomáscsökkentők melanomás betegeknek

A Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention folyóirat legutóbbi számában publikált tanulmány következtetése szerint a magas vérnyomás kezelésére használt béta-blokkolók lassítják a bőrrák bizonyos típusainak progresszióját.
2011.11.03. Hírek

12 ország írta alá a Medicrime Egyezményt

Múlt pénteken Moszkvában megnyitották aláírásra az Európa Tanács gyógyszerek és egészségügyi termékek hamisítása ellen kidolgozott nemzetközi egyezményét, amelyhez tucatnyi állam csatlakozott.
2011.11.02. Hírek

Nem megoldott a fogyatékosok fogászati ellátása

A kiemelt finanszírozás ellenére sem megoldott az autista és az egyéb fogyatékossággal élő betegek fogászati ellátása, országszerte jelentős területi eltérések, kihasználatlan kapacitások vannak - közölte az ombudsman közleményben.
2011.11.02. Hírek

Aggódnak a betegszállítók a költségek emelkedése miatt

Aggodalmukat fejezték ki a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesületének (MBOE) tagszervezetei az MBOE hétvégi taggyűlésén amiatt, hogy a gázolajár és a jövedéki adó változásai újból jelentősen növelik a betegszállítás költségeit.
2011.11.02. Hírek

Ki kell fizetni az orvosokat az Unión belül

Az Európai Unióban a szolgáltatásnyújtás szabadságának korlátozása ellentétes az uniós joggal, ezért a tagállamoknak kötelező az egészségügyi kezelések költségének térítése. Ellentétes az európai uniós joggal az a nemzeti szabályozás, amely korlátozza a más tagállamban végzett, nem kórházi egészségügyi kezelések megtérítését, kivéve ha azok „jelentős és költséges orvosi eszközök használatát igénylő kezelésnek” minősülnek – mondta ki csütörtöki ítéletében az Európai Bíróság.
2011.11.02. Hírek