hírek

Kivonták a patikákból a gyanús gyógyszereket

A húgyhólyagrák kockázata miatt két országban is felfüggesztettek gyanúba keveredett hatóanyagot. Itthon több ezer beteg szedi a szóban forgó tablettákat, de a megkérdezett diabetológus szerint pánikra nincs ok.
2011.10.27. Hírek

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége véleménye a Széll Kálmán terv 2012. évi végrehajtásáról

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium társadalmi egyeztetésre bocsájtotta a gyógyszer-támogatási rendszer átalakítását érintő, a Széll Kálmán Terv 2012. évi végrehajtását szolgáló kormány-előterjesztés tervezetét. Ezzel összefüggésben, az anyagot megküldve, október 21-én megbeszélésre hívta a szakmai szervezeteket, biztosítva ezzel a vélemények kifejtését. A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége – a megyei elnökök útján kikérve a tagság véleményét – az alábbiakban foglalja össze a kérdésben kialakított álláspontját.
2011.10.26. Hírek

Magyarországon 140-200 ezren szenvednek pikkelysömörben

Az európai lakosság 1,4-2 százaléka szenved pikkelysömörben, Magyarországon 140-200 ezerre tehető az érintettek száma - hangsúlyozza az október 29-i nemzetközi pszoriázisnap alkalmából a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikájának közleménye.
2011.10.26. Hírek

Az influenza ellen az Ön testőre is a védőoltás! - Sajtóközlemény

Novembertől kérhető a háziorvosoktól a hazai gyártású háromkomponensű szezonális influenza elleni védőoltás. A vakcina a 2009-es H1N1 továbbá a H3N2 altípusú influenza A és az influenza B vírus idei szezonban várhatóan cirkuláló törzsei ellen nyújt védelmet. A térítésmentes oltóanyag kiszállítását a Kormányhivatalok kerületi és kistérségi népegészségügyi intézeteibe október 17-én kezdték meg, és várhatóan október 27-én fejezik be.
2011.10.26. Hírek

A MESZK kidolgozta az egészségügyi szakdolgozók hatásköri listáit

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) által kidolgozott hatásköri listák a munkáltató és a munkavállalók számára is egyértelművé teszik, hogy az egyes egészségügyi szakdolgozók milyen tevékenység végzésére jogosultak - közölte a szervezet az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
2011.10.26. Hírek