hírek

Év Gyógyszerésze 2011. Pályázat

Az országos pályázatot a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége kezdeményezésére, a Gyógyszerészi Gondozási Szakmai Bizottság, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara együttműködésével a Roche támogatásával a Nero Solution szervezésében írták ki.
2011.10.25. Hírek

Kedvenc Patikám 2011. Elismerés

Az országos pályázatot a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége kezdeményezésére, a Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottsága közreműködésével, a Roche támogatásával, a Nero Solution szervezésében írták ki.
2011.10.25. Hírek

Elismerések a MOSZ 20 éves jubileuma alkalmából

A nemzeti erőforrás miniszter a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége 20. születésnapjának alkalmából hat kollega kiváló szakmai tevékenységét ismerte el, amit kormányzati szintű kitüntetéssel honorált.
2011.10.25. Hírek

Infarktus miatt elhalt szívizomsejt pótlása őssejttel

Az Egészségügyi Világszervezet statisztikája szerint világszerte legalább 20 millió ember marad életben szívroham vagy agyi katasztrófa után, de életük minősége legtöbbször továbbra is rossz, ráadásul sokféle és drága kezelést igényelnek. Ha sikerülne infarktust követően az elhalt szívizomsejteket pótolni, a szívgyógyászati ellátás lehetőségei alapvetően megváltoznának.
2011.10.25. Hírek

A tojásfogyasztás hatása 2-es típusú diabétesz esetén

Magas koleszterinszintje miatt sokáig nem jó szemmel néztünk a tojásra, sőt, az 1980-90-es években sokan életellenes bűncselekménynek tekintették a rántottakészítést és egyenesen száműzték a tojást konyhájukból. A tudomány fejlődésével a kutatók „rehabilitálták” a tojást, és előnyös élettani hatásaira való tekintettel törölték a megbélyegzett és táplálkozási szempontból feketelistára került élelmiszerek közül.
2011.10.25. Hírek

Fizetőssé kell tenni az egészségügy egy részét

Milliós nagyságrendben viszik ki az eurót az országból azok, akik az egészségügyi ellátásukat nem itthon akarják megoldani - mondta a Napi Gazdaságnak Somody Imre, a Ciris klinika tulajdonosa. Míg a gazdaságban gyorsan megvalósult a rendszerváltás, az egészségügyben még várat magára, ezt bárki átélheti, aki oda bekerül vagy ott dolgozik - mondta.
2011.10.25. Hírek

Nagyobb dózisú influenza vakcina szükséges időskorban?

2009 óta két opcionális influenza vakcina áll rendelkezésre a 65 évnél idősebbek oltására. A standard vakcina (SD), amely 6 hónapos kortól bármely korosztály oltására alkalmas és 15 µg hemagglutinint tartalmaz, valamint a magas dózisú Fluzon HD, amelyben négyszer annyi, mintegy 60 µg antigén van mindhárom törzzsel szemben.
2011.10.25. Hírek