hírek

Immunsejtek regenerálják a tüdőszöveteket

A Nature Immunology a Pennsylvaniai Egyetem új felfedezéséről számol be, melyben a kutatók egy eddig ismeretlen tüdőspecifikus immunsejt-populációt azonosítottak, amely az influenzát követően „újrahagolja” a szervezet reparatív válaszát.
2011.10.22. Hírek

Nemzeti átlag alatt a fizetések az egészségügyben

Kis mértékben nőtt az egészségügyi intézményekben foglalkoztatottak bruttó keresete a második negyedévben az előző év azonos időszakához hasonlítva. - tette közzé az egészségügyben dolgozók létszám- és bérhelyzetéről szóló jelentésében a GYEMSZI-ESKI.
2011.10.21. Hírek

Újabb egészségügyi "salátatörvény" készül

Újabb, az egészségügyi ellátást érintő több jogszabály módosítása, vagyis egy újabb egészségügyi "salátatörvény" van készülőben, amely egyebek között a korábbi régiós alapú egészségügyi ellátást felváltó térségi ellátás kialakításához kapcsolódó szabályokat tartalmazza, de felvázolja az egészségügyi dolgozók ügyeleti szabályozásának változtatását, a hamisított termékek kiszűrését célzó próbavásárlás bevezetését, illetve a terhességi-gyermekágyi segélyre jogosultak körének bővítését is.
2011.10.21. Hírek

Országos kampány indult az influenza megelőzésére

Országos tájékoztató kampány indult a háziorvosok részére az influenza megelőzésére, továbbá annak érdekében, hogy visszaállítsák a védőoltások alkalmazásával kapcsolatos bizalmat - közölte az Országos Alapellátási Intézet (OALI), a kampány szakmai támogatója csütörtökön az MTI-vel.
2011.10.21. Hírek

Új eszközökhöz juthatnak az alapellátó praxisok

A kormány döntése nyomán hatályba lépett az a jogszabály, amely lehetővé teszi, hogy összesen 12,7 milliárd forint állami forráshoz jussanak a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi alapellátást nyújtó egészségügyi vállalkozások.
2011.10.21. Hírek

Ötven szakképzett ápoló hiányzik a szombathelyi kórházból

Ötven szakképzett ápolónak azonnal állást tudnának adni a szombathelyi Markusovszky Kórházban, de nincsenek jelentkezők, sőt a szakápolók folyamatos elvándorlásával kell számolni - mondta az intézmény ápolási igazgatója csütörtökön az MTI érdeklődésére.
2011.10.21. Hírek

Szócska: nem szűnnek meg intézmények, csak átalakulnak

Nem kell intézménybezárásoktól tartani, de némelyikük átalakulhat a Semmelweis Tervben foglalt szerkezetátalakítási folyamatnak köszönhetően - mondta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön Mohácson a nem fővárosi és megyei fenntartású egészségügyi intézmények vezetőivel folytatott konzultáció után.
2011.10.21. Hírek

Olcsóbb lehet az egészségügy?

A szektor öt vezető szereplője a hazai egészségügy és betegellátás tartós fejlesztése, az egészségügyi szolgáltatások innováció alapú modernizációja, valamint a helyi és régiós szinergiák kihasználása céljából lépett partnerségre.
2011.10.20. Hírek