hírek

Kenyában is gyógyszerhamisítás elleni program indul

Az ország legnagyobb telekommunikációs vállalatának közreműködésével a napokban kezdi meg működését az új gyógyszerhamisítás elleni program Kenyában. A készítmények eredetiségét még a betegeknek történő kiadásuk előtt ellenőrizni fogják.
2011.10.19. Hírek

A D-vitamin befolyásolja a biszfoszfonátok hatékonyságát

Magasabb D-vitamin szérumszintnél, az osteoporosis kezelésére használt biszfoszfonát kezelés hatékonyságának valószínűsége akár ötszörösére is emelkedhet. - hangzott el az American Society for Bone and Mineral Research (ASBMR) éves találkozóján.
2011.10.19. Hírek

Tovább küzd az abortuszok visszaszorításáért a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság

Az elmúlt évtizedben ugyan évről évre csökkent Magyarországon a terhesség-megszakítások száma, jelenleg még mindig óránként öt abortuszt végeznek - közölte a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság (MCSNTT) kedden az MTI-vel annak apropóján, hogy folytatja "Ne ess pánikba" elnevezésű, az abortuszok visszaszorításáért indított kampányát.
2011.10.19. Hírek

Halálosabb a nők szívbetegsége

A nők 38 százaléka hal meg egy éven belül az első szívrohamát követően, míg férfiaknál ez az arány jóval alacsonyabb (25 százalék). Ezen kívül a nők kétszer olyan gyakran kapnak második szívrohamot az első után 6 évvel, illetve kétszer olyan valószínű, hogy meghalnak bypass beavatkozás után mint a férfiak.
2011.10.18. Hírek

Fekete halál – valóban a Yersinia pestis baktérium okozta?

A fekete halál 1348-ban tetőzött Európában, elpusztítva a kontinens népességének egyharmadát. A Nature szaklapban publikált tanulmány szerint a 14. századi járvány volt az első Yersinia pestis járvány a történelemben. A fertőzést bolhák terjesztették, a gyorsan terjedő járvány pedig közel 50 millió ember halálát követelte.
2011.10.18. Hírek

Rácz Jenő: változtatásokra lesz szükség a szervezetben

Nem befolyásolja az egészségügyben működő szakmai szervezetek további munkáját, hogy az állam magához vonja a járó- és fekvőbeteg-ellátás felelősségét és irányítását, ám bizonyos változtatásokra szükség lesz. - közölte Dr. Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke.
2011.10.18. Hírek

A gyógyszeripar az egyik legszimpatikusabb iparág?

A telekommunikációs szektor megítélése pozitív, míg a bankszektoré meglehetősen negatív a felnőtt lakosság körében - derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu megbízásából készített.
2011.10.18. Hírek