hírek

Illetményemelést kérnek a kormánytól az ápolók

Az egészségügyi ellátás biztonsága érdekében arra kérte a Magyar Ápolási Egyesület kongresszusa a kormányt, illetve a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi államtitkárságát, hogy haladéktalanul tegyenek lépéseket az ápolók helyzetének megoldására - közölte a szervezet elnöke hétfőn az MTI-vel.
2011.10.18. Hírek

A rizikó alapos ismertetése elősegíti az osteoporosis adekvát kezelését

Amennyiben a mellkasi röntgen alkalmával mellékleletként detektált vertebrális fraktúrákról vagy azok rizikójáról a háziorvost is informálják, a betegeknél nagy valószínűséggel időben elkezdődhet az osteoporosis adekvát kezelése. - számoltak be a témával foglalkozó kanadai kutatók az American Society for Bone and Mineral Research (ASBMR) éves találkozóján.
2011.10.18. Hírek

Mindenkinek segítenie kell!

Nem kapnak kártalanítást az önkormányzatok az államosított egészségügyi intézmények után – mondta el Szócska Miklós, majd hozzátette: ez a vagyon korábban ingyen ment az önkormányzatokhoz, és nem minden esetben igaz, hogy milliókat költöttek a kórházakra.
2011.10.17. Hírek

OECD - nagy átalakítások szükségesek az ápolás területén

Az OECD adatai alapján a tartós ápolás költségei a következő évtizedekben a jelenlegi több mint kétszeresére emelkedhetnek, ezen a területen komoly átalakításokra lesz szükség - mondta Hidvéghi Balázs, az NGM nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára, az OECD Nemzeti Tanács elnöke.
2011.10.17. Hírek

Több százezres bírság orvosoknak

Az egészségügyi szolgáltatást végzők széles skáláját vonták vizsgálat alá a Baranya Megyei Adóigazgatóság revizorai - tájékoztatott a NAV helyi szervezete.
2011.10.17. Hírek

Már 450 rezidens elnyerte az államtitkárság havi százezer forintos ösztöndíját

Mostanáig összesen 450 rezidens pályázott sikeresen az egészségügyi államtitkárság által meghirdetett ösztöndíjprogramra, melyben a résztvevők szakorvosi képzésük alatt havonta nettó százezer forintos támogatást kapnak - közölte Paphalmi Rita, az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) elnöke pénteken az MTI-vel.
2011.10.17. Hírek

A magas vérnyomás kezeléséről rendeznek nemzetközi orvoskonferenciát Szolnokon

Mérföldkő lesz a szolnoki Hetényi Géza kórház kardiológiai centrumának fejlődésében az a nemzetközi orvoskonferencia, amelyen a szakma legjelesebb hazai képviselői mellett világhírű professzorok is megosztják majd a résztvevőkkel a magas vérnyomás kezelésére vonatkozó tapasztalataikat - közölte a program főszervezője az MTI-vel.
2011.10.17. Hírek

Aszalt szilvával a csontritkulás ellen

Idős betegek esetében a csonttörések és a csontritkulás megakadályozása kapcsán egy kutató a Floridai Állami Egyetemről egy kiváló, egyszerű megoldással állt elő: Aszalt szilva.
2011.10.17. Hírek