hírek

Intézményátvétel - Szócska Miklós: megkezdődött a szerkezetátalakítási folyamat

Az egészségügyért felelős államtitkárság megtartotta első tájékoztatóját az állami kézbe kerülő megyei és fővárosi egészségügyi intézmények vezetőinek és fenntartóinak, ezzel "élesben is beindult" a Semmelweis Tervben foglalt szerkezetátalakítási folyamat – közölte Szócska Miklós államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
2011.10.14. Hírek

Az osteoporosis rizikóját növelő gén azonosítottak

A Cell Metabolism című tudományos folyóirat október 4-i számában az Institut de recherches cliniques de Montréal (IRCM) kutatócsoportjának tudományos áttörést jelentő munkájáról olvashatunk, mely során a csont tömegét moduláló újabb gént azonosítottak, melynek működése összefügg az osteoporosis kialakulásának rizikójával.
2011.10.14. Hírek

A LÁTÁS VILÁGNAPJA: indul a „Tiszta látásért” kampány

A „Több mint 30! Tégy Te is az AIDS ellen!”, a „Megnézheted magad!” és a „Rizikófaktor” kampányok után a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága újabb népegészségügyi kampányt indít a látás világnapján, 2011. október 13-án.
2011.10.13. Hírek

Protonterápiás centrum létesül Debrecenben

A daganatos betegek sugárkezelésének új dimenzióját nyithatja meg Debrecenben a protonterápiás centrum, amelynek előkészítésére szerdán írt alá együttműködési megállapodást a helyi önkormányzat, az egyetem, az MTA Atommagkutató Intézete (Atomki) és a cseh Proton Therapy Provider cég.
2011.10.13. Hírek