hírek

Gyógyszerhamisítás elleni kampányt indít a Pfizer

Riasztó kutatási eredményei alapján, "A hamisítók okosak, de te okosabb lehetsz" szlogennel figyelemfelhívó kampányt indított a Pfizer. A felmérések szerint sok férfi hajlandó gyanús forrásból származó potencianövelő szert venni.
2011.10.07. Hírek

A baleseti adó részleteit még nem ismerik a biztosítók

A kormány a jövő évi költségvetésben 27 milliárd forint baleseti adót irányzott elő az Egészségbiztosítási Alap bevételei között, amely a járművek okozta balesetek egészségügyi kiadásait ellensúlyozná - a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az MTI megkeresésére korainak tartotta, hogy állást foglaljon az adónemről, amelynek részleteiről még nincsenek információi.
2011.10.07. Hírek

Szűrővizsgálatokkal a daganatos betegségek korai felismeréséért

A rosszindulatú daganatok kérdései, a férfi és női urológiai betegségek megelőzésének és kezelésének legkorszerűbb módszerei állnak a Magyar Urológusok Társasága csütörtökön kezdődött XVI. kongresszusának középpontjában, a rendezvényen részt vesznek az urológiához legközelebb álló társszakmák - uroonkológiai, andrológiai, infektológiai - képviselői is.
2011.10.07. Hírek

Új gyógyszerelési technológiát telepít a miskolci kórházba a HungaroCare Kft.

Új, a betegbiztonság növelését célzó gyógyszerelési technológiát telepít a 2400 ággyal rendelkező miskolci kórházba a HungaroCare Kft; az intézeti gyógyszerellátással foglalkozó cég ipari automatizálási rendszerének próbaüzeme november közepén indul - mondta Mike László, a HungaroCare Kft. szakmai igazgatója csütörtökön az MTI-nek.
2011.10.07. Hírek

Veszélyben 1000 háziorvosi praxis?

Selmeczi Kamill, az Alapellátó Orvosok Szövetségének elnöke szerint elfogadhatatlan a jövő évi költségvetés, mert reálértéken csökkenő finanszírozást jelentene a háziorvosoknak.
2011.10.07. Hírek

Már napi egy pohár bor is növeli a rák kockázatát?

A francia National Cancer Institute (INCA) által készített tanulmány azt állítja, már csupán 125 ml bor napi rendszerességgel történő fogyasztása is több mint duplájára emelheti a különböző rákos megbetegedések kockázatát.
2011.10.06. Hírek

OS - Vajon meddig tűrnek a járulékfizetők?

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár költségvetése hosszú idő után pozitív egyenleget mutat. Hivatalos magyarázat szerint ez az alacsonyabb táppénz kiadásoknak, illetőleg a gyógyszer gyártók jelentősebb befizetéseinek köszönhető. De vajon valóban csak ennek köszönhető ez a kedvező helyzet?
2011.10.06. Hírek

Olcsó, régi szer segíthet leszokni a dohányzásról

Világszerte milliók szeretnének leszokni a dohányzásról és a gyógyszergyárak hatalmas összegeket költenek kutatásra, hogy hatékony készítményt sikerüljön előállítani ennek érdekében, most azonban egy meggyőző vizsgálat igazolta, hogy már régóta létezik ilyen gyógyszer. A készítmény ráadásul a volt szocialista országok egy részében évtizedek óta kapható.
2011.10.06. Hírek