hírek

Viták a gesztációs diabétesz szűrési irányelveiről

A European Association for the Study of Diabetes legutóbbi találkozóján felizzott a vita a terhességi diabétesz szűrésére vonatkozó nemzetközi irányelvekkel kapcsolatban, mert a szakemberek egy része nem tartja megfelelőnek és költséghatékonynak a jelenlegi módszert.
2011.10.02. Hírek

Hamis HIV gyógyszerek felbukkanásától tartanak

A HIV/AIDS kezelésére használt gyógyszerek hamis verzióinak felbukkanására figyelmeztetik a betegeket az ugandai hatóságok. Bár a szakértők bíznak a helyi gyógyszerellátási rendszer biztonságában, a hamis készítmények a szomszédos országokban már felbukkantak.
2011.10.01. Hírek

A penészártalom megsokszorozza a gyermekkori asztma kockázatát

A korai életévekben elszenvedett penészártalom kritikus szerepet játszik a gyermekkori asztma kialakulásában, olyannyira, hogy a penészártalomnak kitett gyermekek 7 éves korára, háromszor nagyobb valószínűséggel alakul ki asztma. - olvasható az American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI) szakmai folyóiratának augusztusi számában.
2011.10.01. Hírek

Vaklicit: Ázsiai gyógyszerek a hazaiak helyett

Ráfizethet a nemzetgazdaság az egészségbiztosító gyógyszerkasszájának harmadolása miatt – figyelmeztet Szabó László, a Teva Magyarország vezérigazgatója, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének egyik vezetője.
2011.09.30. Hírek

Több mint 2400 orvos adja be felmondását Szlovákiában

Legalább 2411 szlovákiai orvos kezdeményezi csütörtökön munkaszerződésének felmondását, tiltakozásul a kórházak részvénytársaságokká való tervezett átalakítása és az alacsony bérek miatt - jelentette be Marian Kollár, az Orvosi Szakszervezeti Szövetség (LOZ) elnöke csütörtöki pozsonyi sajtóértekezletén.
2011.09.30. Hírek

A gyógyszerészeti intézet megtette a szükséges lépéseket a tetanusz injekció hiánya ellen

A tetanusz injekció akut hiányának megszüntetése érdekében a gyógyszerészeti intézet az igénylő kórházaknak egyedi behozatalra adott ki engedélyt, illetve az állami készletekben lévő készítmények átcsoportosítására is lépéseket tett - közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) csütörtökön az MTI-vel.
2011.09.30. Hírek