hírek

Több mint kétezer gyógyszer ára változik szombaton

Szombattól 534 gyógyszerért kevesebbet, 1686 készítményért viszont többet kell fizetni a patikákban - közölte Bidló Judit, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) Ártámogatási Főosztályának a vezetője az MTI-vel.
2011.09.30. Hírek

Jó eredményt hoztak egy HIV-vakcina első próbái

Az új vakcina segítségével a herpeszhez hasonló "kisebb krónikus fertőzéssé" csökkenthető a HIV - idézte a védőoltást kifejlesztő kutatók állítását a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.
2011.09.30. Hírek

Máj és immunrendszer

A fertőzések ellen küzdő immunsejteket a máj bizonyos esetekben paradox módon lebontja - állapították meg ausztrál kutatók az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányukban.
2011.09.30. Hírek

OEP: Hatékonyság és hatásosság a stabilitás kulcsa

A biztosító a lejárt szabadalmú terápiás gyógyszerek és eszközök árcsökkenéséből fakadó és felszabaduló forrásokat új, hatékony terápiás lehetőségek támogatására fordítja, mivel véges az Egészségbiztosítási Alap (EA) kasszája – közölte Gajdácsi József, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgató-helyettese.
2011.09.30. Hírek

A komplex intézkedési csomag sokkoló hatása

Téves helyzetértékelésen alapul a gyógyszerkassza radikális visszavágása, amelynek hátterében fiskális mozgatórugók, gyors megtakarítási kényszer áll, fogalmazott Dankó Dávid, a Corvinus Egyetem kutatója.
2011.09.30. Hírek

Orvostechnika - megéri a k+f támogatás

Jobb a betegek gyógyulási esélye a korszerű orvostechnológiák alkalmazásával. Ezek költséghatékonyságát klinikai vizsgálatok igazolják, azonban a tb-befogadás és -finanszírozás kiszámíthatatlan – hangzott el a Világgazdaság konferenciáján.
2011.09.29. Hírek

Elég lenne 45 kórház Magyarországon?

A januártól hatályba lépő közbeszerzési törvény harminc-, de nem több mint hatvannapos fizetési határidőt ír elő a beszállítói számlák kiegyenlítésére. Csató András, az Orvostechnikai Szövetség társelnöke szerint nem tudni, hogyan felel meg ennek Magyarország.
2011.09.29. Hírek