hírek

EEKH: nagy az érdeklődés a rezidensek kibővített ösztöndíjprogramja iránt

Bő egy hét alatt már 46-an jelentkeztek az egészségügyi államtitkárság által ismét meghirdetett rezidensi ösztöndíjprogramra, amelyben az előzőekhez képest több feltétel módosult, de a szakorvosképzés idejére ígért havi nettó százezer forintos támogatás változatlan maradt - közölte az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) elnöke.
2011.09.23. Hírek

Szívünk Napja a Városligetben

Ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással és szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket a Szívünk Napja elnevezésű rendezvényen vasárnap a Városligetben Budapesten.
2011.09.22. Hírek

Bírságolt a GVH, a vállalkozások nem tudták igazolni a gyógyhatást

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) együttesen 7,5 millió forintra bírságolt 3 vállalkozást, mivel reklámjaiban gyógyhatást tulajdonítottak az általuk forgalmazott készülékeknek, állításaikat azonban megfelelő bizonyítékokkal nem tudták alátámasztani, így a GVH szerint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak.
2011.09.22. Hírek

Az ásítás a test termosztátja

Az ásítás nemcsak a fáradtság vagy unalom jele, hanem a test módszere is arra, hogy agyunkat hűtse - idézte amerikai kutatók megállapítását szerdán a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.
2011.09.22. Hírek

Megszűnhet a háziorvos hiány?

Szeptember végén kerülhet a kormány elé a 1,5-2 milliárdos háziorvosi praxisalap kialakítását célzó koncepció, a részletek kidolgozása folyamatban van - tájékoztatott Beneda Attila az Egészségügyért Felelős Államtitkárság kabinetfőnöke.
2011.09.21. Hírek