hírek

A burgonya fogyasztása csökkenti a vérnyomást

Az egészségtudatosok által nagy ívben került burgonya többnyire hizlaló ételként szerepel a köztudatban, pedig a pennsylvaniai University of Scranton felülvizsgálata szerint a burgonya súlygyarapodás nélkül képes a zabpehelyhez hasonló módon csökkenteni a vérnyomást.
2011.09.17. Hírek

Egyre több áldozatot követelnek a fürdősó drogok

2011. február elsején a Michigani Népegészségügyi Osztály (MDCH) felvette a kapcsolatot a Michigani Gyermekkórház toxikológiai központjával, hogy megvizsgálhassák az összes jelentést, ami az új típusú, úgynevezett „fürdősó drogokkal” kapcsolatos eseteket érinti.
2011.09.17. Hírek

Októbertől 908 gyógyszer ára csökken!

Minden gyógyszertárba naponta többször szállítanak a nagykereskedők, így ellátási probléma biztosan nem lesz a következő időszakban a gyógyszerek árcsökkenése miatt, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) közleménye szerint.
2011.09.16. Hírek

Az elhízott szív szívinfarktusra hajlamosít

Régóta és általánosan ismert tény, hogy a sörhas, a zsíros pocak a szívroham egyik kockázati tényezője, de japán kutatók új vizsgálata szerint a szívet burkoló hártya elzsírosodása is az infarktus veszélyére utal. Ken Harada és munkatársainak tanulmányát az American Journal of Cardiology közölte.
2011.09.16. Hírek

A B-vitamin lassítja az időskori elbutulást

A nagy dózisban, naponta szedett B-vitaminok jelentősen lassítják idős embereknél az elbutulást, csökkentik az agyzsugorodást, sőt az Alzheimer-kór ellen is bizonyos védelmet nyújtanak - idézte brit kutatók megállapítását a The Daily Telegraph brit napilap hírportálja.
2011.09.16. Hírek