hírek

ÁNTSZ: Cél az egészségesebb közétkeztetés

A közétkeztetésben – különös tekintettel az egészségügyi, szociális és gyermekintézményekben – az élettani szükségleteknek megfelelő minőségű és tápértékű étkezést kell biztosítani.
2011.09.16. Hírek

Jövő évtől indítaná a központi praxisalapot az egészségügyi államtitkárság

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi államtitkársága hamarosan a kormány elé terjeszti a praxisalapról kidolgozott koncepcióját, amennyiben elfogadják, már a jövő év elejétől segíthetnék ebből a keretből a hozzájutást a háziorvosi praxishoz - közölte az egészségügyi államtitkárság kabinetfőnöke csütörtökön az MTI-vel.
2011.09.16. Hírek

Az ózon a fogászatban

Az ózongáz kimutathatóan hatékony a szuvasodott felszínek kezelésében, segíti a sebgyógyulást és az epitelizációt és fontos szerepet játszhat a hatékony megelőzésben is. Dr. Svea Baumgarten fogorvos és akkreditált implantológus írásából tudhatunk meg többet az ózon gáz fogászati alkalmazásáról.
2011.09.15. Hírek

Világszerte 366 millió ember szenved diabéteszben

A Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF) keddi jelentése szerint a cukorbetegség évről évre egyre több embert érint: a becslések szerint jelenleg a világon 366 millióan élnek együtt a betegséggel. Ami aggasztó, hogy a halálos áldozatok száma is meredeken emelkedik: jelenleg évente 4,6 millió ember halált okozza a diabétesz.
2011.09.15. Hírek

A GMO az anyaméhen keresztül is mérgezhet

A vérbe is bekerülnek azok a mérgek, amelyeket egyes genetikailag módosított növények termelnek, ha elfogyasztjuk a génpiszkált adalékokat tartalmazó élelmiszereket vagy az ilyen növényekkel táplált állatok húsát, tojását.
2011.09.15. Hírek

Húsz éves az egészségügyi szervezőképzés

Ünnepi konferenciával emlékeztek meg a szakemberek Nyíregyházán a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán a 20 éve indított egészségügyi szervezőképzés múltjáról és tárgyaltak jövőjéről-tudatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat honlapja.
2011.09.15. Hírek

Konferencia a Little-kórról

Európai adatbázis létrehozása is szóba kerül egy, a mozgásfejlődés sérülésével járó betegség, a Little-kór (cerebrális parézis - CP) kutatóinak pénteken Pécsen kezdődő kétnapos nemzetközi konferenciáján.
2011.09.15. Hírek