hírek

Kibővült a Markusovszky ösztöndíj program

Mától elérhető az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) honlapján a rezidenseknek szóló „Szakorvosjelöltek Markusovszky Lajos Ösztöndíja” újabb pályázati csomagja, amely 483 millió 500 ezer forint keretösszegben kívánja támogatni a rezidenseket.
2011.09.14. Hírek

Téves információkat közölt a HVG online: nem von vissza pénzt az OEP a kórházaktól

2011. szeptember 13-án a HVG online kiadásában „Megítélt pénzeket vont vissza az OEP: 660 millió buknak a kórházak?” című Dreissiger Ágnes által jegyzett cikk valótlanságot állít, amikor úgy tájékoztatja az olvasókat, hogy egy, pénteken kihirdetett kormányrendelet egyik szakaszára hivatkozva az OEP, a korábban a Nemzeti Erőforrás Miniszter által a kórházak számára jóváhagyott 660 millió Ft-t visszavonná.
2011.09.14. Hírek

Több gyógyszerészi szervezet összefogása a várható átmeneti gyógyszerhiány minimalizálása érdekében

Az országos tiszti főgyógyszerész szerint az október 1-jei jelentős árcsökkenések miatt egyes gyógyszerekből szeptember végén valóban lehet átmeneti készlethiány, annak elkerülésére azonban egyeztetéseket kezdett a gyógyszerészi kamara. A köztestület elnökének közlése szerint az eddigi visszajelzések pozitívak, így sikerülhet jelentősen mérsékelni a prognosztizált hiányt.
2011.09.14. Hírek

Módszeresen felügyelik a kórházakat

Év végéig próba jelleggel elindítja az egészségügyi intézmények felügyeletét a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI).
2011.09.13. Hírek

A Semmelveis terv és a valóság - vélemények két oldalról

Tizenkétezer kórházi ágy van fővárosi fenntartásban, az országos kapacitás több mint negyven százaléka is a központi régióban összpontosul. Az ellátást újfajta térségekbe szervező rendszer jelszava a hatékonyság, amely a szolgáltatóknál országszerte központosítással, a betegeknél irányítással, a tulajdonlást illetően államosítással jár. Velkey György kormánypárti és Havas Szófia ellenzéki egészségpolitikus nézeteit foglaltuk össze.
2011.09.13. Hírek