hírek

A nyomáskiegyenlítő matrac szenvedéstől és kórházi költségtől is óv

Az ágyba kényszerített, mozgásra képtelen betegek sokat szenvednek attól, ha testük kisebesedik, felfekvés alakul ki és ez kemény fekvőhely esetén még gondos ápolással is nehezen kerülhető el. Az ápolástan szakértői olyan, a test nyomását kiegyenlítő matracot alkottak, mely nem lényegesen drágább, mint a jelenlegi fekvőhelyek, viszont sok szenvedéstől megóvja a betegeket.
2011.09.13. Hírek

Az egészséges sejtek megvédik magukat a szabad gyökök ellen

A sejtanyagcsere adaptálódott környezetéhez, amelyben a szabad gyökök termelődnek, és képes tőlük megvédeni magát. A sejteknek van egy olyan visszacsatoló védőmechanizmusuk, amely koordinálja a szabad gyökök lebontását. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az antioxidánsok szedése megzavarhatja a természetes folyamatokat.
2011.09.13. Hírek

Hangulatjavító, hasznos baktériumok

A bélnyálkahártya felszínén többszázféle baktérium él, amelyek hatással vannak élettani folyamatainkra és egészségünkre. Egy most megjelent tanulmány szerint a bélflórát alkotó baktériumok az agyban zajló kémiai folyamatok egyensúlyát is befolyásolják, így változást okozhatnak kedélyállapotunkban, viselkedésünkben.
2011.09.12. Hírek

Felvilágosítás és szűrés az Urológiai Hét 2011 programján

Figyelemfelkeltő céllal szervezi meg szeptember 12. és 17. között a Magyar Urológusok Társasága az Urológiai Hét 2011 elnevezésű felvilágosító- és szűrőprogramot, a hetedik alkalommal megtartott eseménysorozaton ezúttal nem csak a prosztata betegségeire összpontosítanak.
2011.09.12. Hírek

Új véralvadásgátlók az agy épségéért

Az agyi érkatasztrófa megelőzésére használt véralvadásgátlók újabb generációja már nem igényel folyamatos ellenőrzést és adagolásváltoztatást, és a hatása is kedvezőbb - állapították meg a Párizsban megrendezett Európai Kardiológiai Kongresszus egyik előadásán.
2011.09.12. Hírek