hírek

A magyar beteg panaszai

Húszból 19. helyen végzett Magyarország az Európai Betegjogi Kartában foglaltak teljesülésében, derült ki az Active Citizenship Network felméréséből. A hazai helyzet fölmérését a Társaság a Szabadságjogokért segítette, az eredmény miatt pedig levélben fordult az egészségügyért felelős Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz.
2011.09.08. Hírek

Az egészségügy sorsa a tét?

A Fidesz Hajdúszoboszlói frakcióülésén dőlhet el, hogy miként alakul át a kórházak feletti felügyelet. Egyesek még az utolsó pillanatban is megpróbálják szakmai alapon meggyőzni a döntéshozókat, hogy mondjanak le a fekvőbeteg-ellátó intézmények „államosításáról".
2011.09.08. Hírek

A daganatos betegségek hatékonyabb gyógyításához járulhat hozzá egy magyar kutatás

A daganatos betegségek hatékonyabb gyógyításához és egyes fertőző betegségek legyőzéséhez is hozzájárulhatnak azok a kutatások, amelyeket Vértessy Beáta, az MTA Szegedi Biológiai Központ Enzimológiai Intézetének igazgatóhelyettese és kutatócsoportja végez: a legújabb eredményeiket ismertető tanulmányt az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia hivatalos folyóirata, a PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences) tette közzé.
2011.09.08. Hírek

ÁNTSZ - Fejtetvesség – Ne szégyelld, kezeld!

A fejtetvesség évről-évre visszatérő jelenség a gyermekközösségekben, elsősorban az általános iskolákban és az óvodákban. Bár a fejtetű jelen ismereteink szerint nem terjeszt fertőző betegséget, vérszívó élősködőként jelenléte rendkívül kellemetlen és a vakaródzás következtében kialakuló sebek felülfertőződhetnek.
2011.09.08. Hírek