hírek

Példátlan védelem a tbc ellen?

Amerikai kutatók olyan tuberkulózis elleni vakcinát fejlesztettek ki, amely egérkísérletekben példátlan védelmet nyújtott az állatoknak a betegséggel szemben.
2011.09.07. Hírek

A közép-európai országokban robbanhat a magán-egészségügyi szektor

A recesszió után a befektetői aktivitás viszonylag gyorsan újraéledt a magán-egészségügyi iparban a régiónkban, sok vállalat folytatta a recesszió alatt félbehagyott projektjeit, melynek következtében számos új létesítményt adtak át. Ugyanakkor az állami egészségügyi rendszerek tovább amortizálódtak, jellemző a rossz infrastruktúra és az alulfizetett személyzet, amely ösztönzőleg hathat a magán-egészségügyi piacra – derül ki a Biztosítási Szemle által idézett régiós elemzésből.
2011.09.07. Hírek

Ötezernél több neurológus tanácskozik Budapesten

Ötezernél több résztvevőre számítanak az Európai Neurológus Társaságok Szövetségének (EFNS/ European Federation of Neurological Societies) budapesti kongresszusán, amely szombattól négy napon át tanácskozik a magyar fővárosban.
2011.09.07. Hírek

Őssejtekkel kezelhetik a kopaszodást

Megtalálták annak a jelzőanyagnak a forrását a Yale Egyetem kutatói, amely növekedésre készteti a hajat. Felfedezésük - reményeik szerint - a kopaszodás új kezelési módjához vezethet.
2011.09.07. Hírek

Átképzések - hogyan tovább?

Az átalakuló egészségügy nem csak az orvosok, hanem az ágazatban tevékenykedő szakdolgozók képzésében is fordulatot hozhat. A társadalom elöregedése miatt egyre inkább a krónikus betegségek ellátására helyeződik a hangsúly, míg az ellátórendszerből mind több orvos hiányzik. Olyan feltörekvő területek is vannak – ilyen például a jelenlegi kormányzat által is erősen támogatott egészségturizmus –, amelyek új, eddig nem létező szakemberek képzését kívánnák meg.
2011.09.06. Hírek