hírek

Tiltás helyett pozitív üzenetek!

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) adatai szerint naponta százezer gyerek gyújt rá, és többségük, elsősorban a fejlődő országokban, egy életen át nem is teszi le többé a cigit.
2011.09.06. Hírek

Képes pénzt termelni az egészségügyi ipar?

Ma „csak” azt nem tudjuk, mit kell ellátnunk, hogyan kell működnünk és ki lesz a tulajdonosunk. Egyelőre csak annyit látunk a Semmelweis-tervből, hogy visszarendeződést mutat a hetvenes évekhez – mondta Repa Imre, a kaposvári Kaposi Mór kórház főigazgatója pénteken Siófokon a Somogyi egészségügyi napokon.
2011.09.06. Hírek

Mégsem lesz minden kismama védett?

A jövőben attól függetlenül marad a kismamák védettsége, hogy az általuk készített új Munka Törvénykönyve tervezetében más szerepel. - szögezte le a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkársága.
2011.09.06. Hírek

Más az enterotípusa a vegetáriánusnak, és más a húsevőnek

Az, hogy milyen táplálkozási módot követünk hosszú időn át, meghatározza, milyen baktériumközösség alakul ki a bélrendszerünkben. "Köztudomású, hogy a táplálkozás befolyással van az egészségre, de hogy milyen módon befolyásolja a diéta az egészséget, nem tudjuk pontosan" - mondta Frederic D. Bushman, a Pennsylvania Egyetem mikrobiológus professzora, az 'emésztőrendszeri baktérium-típust' megállapító kutatás vezetője.
2011.09.06. Hírek

Önpusztító fiatalok

Nemzetközi vizsgálatok azt mutatják, kiemelkedően magas nálunk a fiatalkori öngyilkosságok aránya. Európában csak Litvániában rosszabb a helyzet. Azokban az országokban, ahol sok a szuicid eset, mindenhol - Magyarország kivételével - prevenciós nemzeti program van. Az állam felvilágosító kampányokat finanszíroz, és civil hálózatokat támogat.
2011.09.06. Hírek

Nincs kivitelezője a milliárdos kórházprojektnek

A hazai közbeszerzési eljárások állatorvosi lova is lehetne a miskolci kórház pályázata. Az új Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csillagpont kórház megépítésére kiírt első pályázatot a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) érvénytelennek nyilvánította.
2011.09.06. Hírek

A vártnál 37 milliárddal kisebb a hiány

Az OEP-kassza július végén a tervezettnél lényegesen kisebb hiányt mutatott, miután jóval kevesebbet költöttek táppénzre, és lényegesen több pénz folyt be egészségügyi hozzájárulásból és a gyógyszergyári befizetésekből is. E talált pénzt az egészségügyi államtitkárság a Semmelweis Terv végrehajtására szeretné fordítani. 37 milliárdból ki lehetne fizetni a kórházak lejárt tartozásainak több mint kétharmadát.
2011.09.05. Hírek