hírek

Kórházszövetség: hónapok kellenek most a várólisták csökkentéséhez is

Jelentősen nőttek a kórházi várólisták, de a 12 miliárdos többlettámogatásból a következő időszakban sok műtétet pótolhatnak – mondta Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke. Azt reméli, hogy most felfutó ötödik járványhullámban bár több betegre számítanak, de talán kevesebben szorulnak majd intenzív osztályos kezelésre.
2022.01.21. Hírek

Nemzeti táplálkozási ajánlás készült az időseknek

Új, kifejezetten a 60 év feletti korosztálynak szóló, nemzeti táplálkozási ajánlást tett közzé az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) háttérintézménye, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.
2022.01.20. Hírek

A NAP 2.0-val tovább erősödött a magyar agykutatás

Bár a világjárvány miatt fél évvel meghosszabbodik a Nemzeti Agykutatási Program (NAP) második ciklusa, a NAP 2.0, már javában folyik a NAP 3.0 előkészítése. Oberfrank Ferencet, a program igazgatóját kértük meg, hogy értékelje a NAP első két ciklusát, és tájékoztasson a harmadik előkészületeiről.
2022.01.20. Hírek

A szakdolgozói kamara szerint szenved az egészségügy

Vannak olyan ellátási formák, ahol tragikussá vált a helyzet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke szerint. Ennek oka leginkább a szakemberhiány. Kiderült, februárban lehet majd pontosan látni, hány dolgozó hagyta el az ágazatot. Balogh Zoltánt kérdeztük.
2022.01.17. Hírek

"Egyensúlyra volna szükség a magán és az állami egészségügy között" - mondja Lancz Róbert, a Doktor24 vezérigazgatója

Már decemberben felkerült a Gazdasági Versenyhivatal honlapjára, január elején pedig közleményben is tudatta a Doktor24 Medicina Zrt., hogy a hazai privát egészségügyi szektor történetének legnagyobb akvizícióját hajtották végre azzal, hogy az Union Biztosítóval közös leányvállalatuk, az Első Magánegészségügyi Hálózat felvásárolta a pécsi Da Vinci Magánklinikát.
2022.01.14. Hírek