hírek

Egészségügyi szakemberek hazatelepülési gondjai

Bár tavasz végére ígérték, ám még mindig nem készült el a külföldi egészségügyi dolgozók visszatérésének elősegítése érdekében az orvosok és szakdolgozók továbbképzéséről szóló jogszabály módosítása – amely március óta folyik.
2011.09.01. Hírek

Szócska Miklós saját csapatot szervez

Egyre ellentmondásosabb az egészségügy átalakítása. Hiába fogadta el a kormány a Szócska Miklós államtitkár és csapata által készített Semmelweis Tervet, a megyei önkormányzatok fideszes vezetői azt már meg is puccsolták, a hírek szerint külön alkut kötve Orbán Viktorral a kórházaik államosításának gyakorlatáról.
2011.08.31. Hírek

Informatikai korszakváltás az ÁNTSZ-nél

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnál (ÁNTSZ) megvalósult informatikai fejlesztés nyomán a szervezet a jövőben gyorsabban és hatékonyabban reagálhat a közegészségügyi és járványügyi helyzetekben - mondta az országos tiszti főorvos kedden Budapesten, a projekt zárása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.
2011.08.31. Hírek

Vérképzőszervi betegségek - sikeres együttműködés Debrecen és Miskolc között

Eredményesen kezelik a vérképzőszervi és transzplantációra szoruló betegeket a Kelet-Magyarországi Hematológiai és Transzplantációs Módszertani és Koordinációs Központban, amelyet ez év májusában hoztak létre a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC), valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolci Városi kórházak együttműködésével - ismertették az eredményeket az együttműködés vezetői kedden Debrecenben sajtótájékoztatón.
2011.08.31. Hírek

Kezdődik a váci kórházi rekonstrukció negyedik üteme

Szeptember elején indul a váci Jávorszky Ödön Kórház nagyrekonstrukciójának negyedik üteme, amelynek keretében mintegy 2,2 milliárd forintból az épületnek több mint a fele megújul - közölte a beruházás projektmenedzsere az MTI-vel.
2011.08.31. Hírek