hírek

A rezidensi ösztöndíjprogram megbukott?

Összesen 141-en jelentkeztek a rezidensi ösztöndíjprogram 620 helyére; az egészségügyi államtitkárság által meghirdetett program keretében a szakorvosi vagy szakgyógyszerészi képzésüket kezdő fiatalok öt évig havi nettó százezer forint támogatást kapnak, ha vállalják, hogy legalább tíz évig a magyar állami egészségügyben dolgoznak majd, és nem fogadnak el hálapénzt.
2011.08.30. Hírek

Bemutatkozik az Gyógyszerészeti és Egészségügyi Intézet

A Semmelweis Terv végrehajtásának és az egészségügy fenntartható pályára átállításának érdekében jött létre idén május elsején a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI), amely egyúttal csökkentette az egészségügyi háttérintézmények nagyfokú szervezeti-működési szétaprózottságát. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium irányítása alatt álló intézményt Török Krisztina főigazgató mutatja be.
2011.08.30. Hírek

Világszínvonalú rendelőintézet nyílt meg Szentendrén

Hétfőn tizennégy szakrendeléssel nyitotta meg kapuit Szentendre Város Egészségügyi Intézményei (SZEI), amely uniós társfinanszírozással, a Szentendre 1000 év+ program részeként újult meg. A modern külső mellé hamarosan modern belső is társul: nemsokára új orvosi eszközök, bútorok és informatikai rendszer is érkezik a Duna-kanyar egyik legnívósabb egészségügyi intézményébe.
2011.08.30. Hírek

Kamaraitagság-vita a gyógyszerészeknél

Több száz gyógyszerész kamarai tagsága tisztázatlan. Így nemcsak az a kérdés, hogy jogszerűen dolgozhatnak-e, hanem az is, hogy a kamara tisztújítási folyamata jogszerű-e. Egy gyógyszerész a szakminisztériumhoz fordult.
2011.08.30. Hírek

Sokszoros a külföldi hallgatók túljelentkezése az orvoskarokra

A külföldiek szívesen tanulnak nálunk, egy tanév általában kétmillió forint feletti összegbe kerül, de a szűk oktatási kapacitások miatt 2100-nál több fiatalt nem tudnak felvenni. Pedig minden öt külföldi hallgató egy munkahelyet tart fenn, s jelenleg 24 milliárd forinttal növeli a GDP-t.
2011.08.30. Hírek

Újravizsgálják a rokkantnyugdíjasokat

Több visszaélésgyanús ügyet is talált a rokkantnyugdíjak felülvizsgálatánál a Nemzeti Rehabilitációs Hivatal. A vizsgálat még tart, eddig több mint másfél ezer ember leszázalékolását ellenőrizték, százharminc esetben rendeltek el rendkívüli eljárást.
2011.08.30. Hírek