hírek

Az egészségben tartás állami költségei

Nagy bajban lenne a költségvetés és az egészségügyi ellátás is, ha a magyarok tömegesen élnének az ingyenes szűrővizsgálatok elvben biztosított jogával. Így viszont a krónikus betegségben eltöltött, az európai átlagot jóval meghaladó életévek árát utólagosan fizeti meg az állam.
2011.08.29. Hírek

Az egészségügyi szakdolgozók elvándorlása

Az orvosok után mára az ápolóknak és az asszisztenseknek is kezd elegük lenni a hazai egészségügyi állapotokból. Aki beszél valamilyen idegen nyelvet, sokkal jobb körülmények között, sokkal kevesebb munkáért sokkal több pénzt kereshet.
2011.08.29. Hírek

Vírussal a HIV-vírus ellen

Újabb fontos mérföldkőhöz értünk a HIV-vírus ellen folytatott küzdelemben, mert az USC Viterbi School of Engineering egyik kutatója olyan vírust fejlesztett ki, amely „levadássza” a HIV vírussal fertőzött sejteket. - olvasható a Virus Research júliusi számában.
2011.08.28. Hírek

Őssejtek segíthetnek a Parkinson gyógyításában

A tudósoknak most először sikerült olyan őssejteket létrehozniuk, amelyek egy olyan betegtől származnak, aki a Parkinson-kór egyik legsúlyosabb formájában szenved. A szakemberek szerint a betegség modellezése segítheti az újabb, hatékonyabb gyógymódok kikísérletezését.
2011.08.28. Hírek

Nagy hőségben egyes gyógyszerek hatása módosulhat

A gyógyszerészek arra figyelmeztetnek, hogy amennyiben gyógyszereinket nagy hőhatás éri, úgy azok hatóanyagai károsodhatnak, így módosulhat tényleges hatásuk is. Éppen ezért arra kérik az embereket, hogy az ilyen készítményeket tartsák olyan helyen, ahol a hőmérséklet állandó és nem túl magas.
2011.08.27. Hírek

Mennyit ér egy emberi élet?

Magyar szemnek igencsak meglepő őszinteséggel mutatja be az angol egészségügyet koordináló National Institute for Health and Clinical Excellence honlapja, hogy egy-egy kezelés vagy gyógyszer finanszírozásakor milyen szempontokat vesznek figyelembe a szigetországban.
2011.08.26. Hírek