hírek

Ismét fogad ambuláns betegeket a váci kórház laborja

Két nap szünet után csütörtök reggel fél héttől a megszokott rend szerint fogadja a vérvételre érkező járó betegeket a váci Jávorszky Ödön Kórház központi laboratóriuma. A működési zavar okainak feltárása még tart - közölte a megyei tiszti főorvos helyettese az MTI-vel.
2011.08.26. Hírek

Át kell szervezni az ápolóképzést

Valószínű, hogy karcsúsodásra ítéli majd a kisebb kórházakat a betegellátás új feltételrendszere. A szaktárca tanácsadó testületének vezetője szerint a jelenleginél lényegesen több ápolót kell képezni.
2011.08.26. Hírek

Szájüregi rák: Magyarországon a legrosszabb a helyzet az EU-n belül

Magyarországon a férfiak körében a szájüregi rák a harmadik leggyakoribb halálok, s ezzel itt a legrosszabb a helyzet az Európai Unió tagállamai közül - mondta Redl Pál tanszékvezető egyetemi docens, a XV. Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Kongresszus szervezőbizottságának elnöke csütörtökön Debrecenben.
2011.08.26. Hírek

A cukorbaj esélyét csökkenti az izomtömeg

A zsírtöbblet az emberi testben növeli a cukorbetegség kockázatát, egy új vizsgálat tanúsága szerint a sok izomszövet viszont mérsékli a cukorbaj kezdetének veszélyét. Kaliforniai kutatók vizsgálatának eredményeit a Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism közölte.
2011.08.25. Hírek