hírek

Stroke nőknél

A Women’s Health májusi számában az alkotók - speciálisan a nőkre vonatkozólag - a szélütésről írt cikkeit olvashatjuk.
2011.08.21. Hírek

Génterápiával gyógyítható a vérzékenység

Egy új eljárás forradalmasíthatja a génterápiát. Sikeresen módosították élő sejt genomját egerekben, ezzel új lehetőséget találva a vérzékenység gyógyítására. Ez az első alkalom, hogy ez az eljárás sikerrel járt élő szervezeteknél.
2011.08.20. Hírek

Réthelyi Miklós: Nem csökkenhet az egészségügyiek jövedelme

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter megengedhetetlennek tart bármilyen jogszabály-változtatást, amelynek következtében csökkenne az egészségügyben dolgozók jövedelme – a tárcavezető erről a Magyar Nemzet pénteki számában megjelent interjúban beszélt.
2011.08.19. Hírek

Már készülnek a mentők augusztus 20-ra

34 mentőegységgel lesz jelen az augusztus 20-ai fővárosi rendezvények helyszínein az Országos Mentőszolgálat. A rendezvények egészségügyi biztosítására részletes mentési tervet dolgoztak ki.
2011.08.19. Hírek

Vérteszttel kimutatható lesz az agresszív prosztatarák

A prosztatarák legagresszívabb fajtáival kapcsolatos öt genetikai variáns felfedezése lehetővé teszi olyan vérteszt kidolgozását, amely segítségével könnyebben megkülönböztethetők a veszélyes daganatok a lassú kifejlődésűektől, és így elkerülhetőek a felesleges kezelések.
2011.08.19. Hírek

Nem lehet kórháza egyetlen önkormányzatnak sem

Jelentős feladatoktól esnek el az önkormányzatok a jövőben: nem tarthatnak fenn kórházakat, sem iskolákat. Az alap egészségügyi ellátás és óvodai ellátás marad csak náluk. A megyei jogú városok különleges státusza megszűnik, azok a megyéikbe olvadnak.
2011.08.19. Hírek

40 milliárd forint is lehet a kórházak lejárt tartozása

A kórházak között most szétosztott 3,8 milliárd forint tízszeresére lenne szükség a Kórházszövetség elnöke szerint. A számítások szerint 40-45 milliárd forint lehet az intézmények lejárt beszállítói tartozása, forráspótlás nélkül pedig ez 60-70 milliárdra nőhet.
2011.08.18. Hírek

Betegségekkel jár az éjszakai munka?

Milyen munkavédelmi kockázatokkal jár az éjszaki munka? Tényleg igaz annak a kutatásnak az eredménye, miszerint a váltott műszak csökkenti a munkavégzés hatékonyságát, a teljesítményt, növeli a balesetek előfordulási valószínűségét és hosszú távon testileg és lelkileg is tönkreteszi az embert?
2011.08.18. Hírek