hírek

Az emberkéz alkotta zsír szívroham ellen is véd

Hatásosan csökkenti a szívinfarktus utáni szívizom-károsodást az a különleges zsíroldat, amelyet érbe adott táplálékként alkalmaztak eddig olyan betegek számára, akik természetes úton nem táplálkozhattak. Kaliforniai kutatók véletlen fölismerése jelentősen növelheti a szívroham utáni kezelés hatékonyságát.
2011.08.15. Hírek

A cukros üdítők növelik a szívbetegségek kockázatát

A fruktózzal vagy magas fruktóz tartalmú kukoricasziruppal édesített üdítőitalok tartós fogyasztása növeli a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatát, még a fiatal és egészséges embereknél is. - olvasható a Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism online számában.
2011.08.13. Hírek

A hús növeli a 2. típusú cukorbetegség kockázatát, a diófélék csökkentik

A Harvard School of Public Health kutatói szoros összefüggést találtak a vörös húsok (marhahús, sertéshús) fogyasztása, feldolgozott formájukban (felvágott stb) fogyasztva - különösen, és a 2. típusú cukorbetegség kialakulása között. Jelentős mértékben csökken a kockázat azok számára, állítják a kutatók, akik hús helyett dióféléket, babféléket, teljes gabonát, illetve alacsony zsírtartalmú tejterméket fogyasztanak.
2011.08.13. Hírek