hírek

Gyógyászatban használható fémvegyületeket vizsgáltak Szegeden

Fémionok és fémvegyületek szerteágazó kémiai sajátságait és biológiai szerepét, gyógyászati alkalmazásának lehetőségeit vizsgálták a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) egy csaknem ötéves kutatási programban, amely uniós támogatással valósult meg - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.
2022.01.07. Hírek

Eredményesek a praxisközösségek az oltásszervezésben is

Eredményesen működnek és egyre népszerűbbek a háziorvosok, házi gyermekorvosok és a fogorvosok körében a praxisközösségek: a praxisközösségben dolgozó háziorvosok például a mostani januári oltási akciókban is összehangolják munkájukat a helyi lakosság minél nagyobb átoltottsága érdekében - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a Magyar Hírlaphoz eljuttatott közleményéből. A praxisközösségek megalakulásával javul a helyi lakosság egészségügyi ellátásának színvonala és a praxisközösségben dolgozók anyagi megbecsülése is.
2022.01.06. Hírek

NNK: megkezdődött a pollenszezon

Az évszakhoz képest szokatlan meleg időjárás hatására az év első napjaiban országszerte több helyen megjelent a levegőben a mogyoró, az éger, illetve a ciprus- és tiszafafélék pollenje - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).
2022.01.06. Hírek

Idegsejteket védő gyógyszerhatóanyagokat fejlesztettek Szegeden

Idegsejteket védő, gyulladáscsökkentő új gyógyszerjelölt vegyületcsalád fejlesztésén dolgoztak uniós támogatással több mint négy éven át a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK) szakemberei - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapocslati igazgatósága az MTI-t.
2022.01.05. Hírek