hírek

A Hankooknál megbetegedettek egyikénél kórokozógyanús baktériumot találtak

A laboratóriumi vizsgálatok előzetes eredménye szerint kórokozógyanús "telepeket", baktériumokat találtak a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási üzemében megbetegedettek egyikénél; a baktériumok azonosítására további vizsgálatokra van szükség - közölte a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének vezetője kedden az MTI-vel.
2011.08.10. Hírek

A nyolchónapos csecsemők hetven százaléka túl sok sót eszik

A nyolchónapos csecsemők hetven százaléka több sót fogyaszt naponta a korosztályának előírt maximális beviteli mennyiségnél, mivel a gyerekeket többek között olyan sóban gazdag bébiételekkel etetik, amelyek élesztőkivonatot és húslevet tartalmaznak - figyelmeztetnek a brit szakemberek.
2011.08.10. Hírek

Nikotinnal a Parkinson-kór ellen?

Egy új vizsgálat eredménye szerint a nikotin véd a Parkinson-kórtól, és ha sikerül kideríteni, mi a hatásmódja a súlyos méregnek a gyógyításban, alapvetően új gyógyszert fedezhetnek fel.
2011.08.10. Hírek

Csoportos megbetegedés a Hankook rácalmási gyárában

A Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárában történt csoportos megbetegedés után a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve elvégeztette a fertőtlenítő nagytakarítást, s elrendelte a betegek, valamint a konyhán dolgozók székletbakteriológiai vizsgálatát.
2011.08.09. Hírek