hírek

Kevesebb gyógyszerspam az év első felében

Egy friss tanulmány szerint a tavalyi év azonos időszakához képest jelentősen csökkent a gyógyszereket hirdető kéretlen üzenetek száma. A szakértők szerint a pozitív irányú változás oka két jelentősebb spamküldő rendszer kiiktatásának köszönhető.
2011.08.03. Hírek

Egyre népszerűbbek a bevásárlóközpontok orvosi rendelői

Egyre népszerűbbek a nagy bevásárlóközpontokban működő orvosi rendelők Csehországban. A Moje ambulance (Az én rendelőm) nevű társaság 2007-ben nyitotta meg az első ilyen rendelőjét, s ma már országszerte 14-et működtet. A 15. a közeljövőben nyílik meg Prágában.
2011.08.03. Hírek

Tényleg be kellene zárni a magyar kórházak felét?

Az orvosi technológia igen, a hazai viszonyok még nem tennék lehetővé, hogy a meglévő kórházak fele lássa el a betegeket – vélekedett az ATV Start című műsorában Sinkó Eszter, a szakminiszter tanácsadó testületének tagja.
2011.08.02. Hírek

Az OMSZ és a betegszállítók egyesülete szerint hatékony az együttműködésük

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete (MBOE) is úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a távolsági betegszállítások irányításában történt változások óta hatékonyan tudnak együtt dolgozni. A két szervezet vezetője viszont az egészségügyi államtitkárság azon tervéről már eltérően vélekedik, amely szerint a jövő évtől az összes betegszállítást az OMSZ irányítaná országban.
2011.08.02. Hírek

Új terápia a Leber-féle vakságra

A Newcastle-i Egyetemen folytatott klinikai teszt igazolta, hogy az idebenon hatóanyagú gyógyszer javította a Leber-féle vakságban szenvedő betegek látását.
2011.08.02. Hírek