hírek

Vita a Semmelweis Tervről és a rezidensi ösztöndíjról

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a Semmelweis Terv végrehajtásáról szóló, június végén hatályba lépett kormányhatározatot – közölte Éger István, a NEK soros ülésének levezető elnöke csütörtökön Budapesten.
2011.07.29. Hírek

Túlzott gyógyszerszigor

A következő fél év megjósolhatóan "hangos" lesz a gyógyszerpiacot érintő döntésektől, azok várható és jelenleg még nem látható következményeitől.
2011.07.29. Hírek

Két év felkészülési idő a patikáknak

Két évük van a gyógyszertáraknak arra, hogy eleget tegyenek az új személyi minimumfeltételeknek. Ezek a patikák nyitvatartási idejéhez és a kiváltott vények számához igazodva határozzák meg a dolgozók létszámát.
2011.07.29. Hírek

Kifizetik az elmaradt ügyeleti díjakat?

A tűzoltókhoz hasonlóan az egészségügyi dolgozóknak is mihamarabb fizessék ki az elmaradt ügyeleti díjakat - erre szólította fel a kormányt a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal nevében Éger István, a Magyar Orvosi Kamara vezetője.
2011.07.29. Hírek

Közlemény - Kezdődik a parlagfű szezon

A mérések szerint a parlagfű pollenszemei július második hetétől országszerte jelen vannak a levegőben – erről tanúskodnak az Aerobiológiai Hálózat adatai. Ezekben a hetekben az esőzések következtében pollenkoncentrációja még sehol sem érte el a tüneteket is kiváltó közepes szintet – azonban a felmelegedés hatására és a tartós eső elmúltával pollenszórása felerősödik és augusztus elején várhatóan elindul a parlagfű szezon.
2011.07.29. Hírek

Fogvatartottak adománya az Országos Mentőszolgálatnak

Fogvatartottak adományoztak az Országos Mentőszolgálat sátoraljaújhelyi mentőállomásának csütörtökön: speciális végtagrögzítő eszközöket kaptak a mentősök a zempléni városban található fegyház és börtön hét fogvatartottjának alkotásaiból rendezett kiállítás bevételéből.
2011.07.29. Hírek

Magyar kórházfejlesztési modell - infokommunikációs modernizáció Veszprémben

Míg az egészségtudomány rohamtempóban fejlődik, a gyógyítás napról napra hatékonyabb módszerekkel képes legyőzni a betegségeket, Magyarországon a kórházak még a legalapvetőbb napi működési szükségleteket is éppen csak fedezni tudják. A legtöbb magyar kórház, egészségügyi intézmény informatikai hálózata szigetszerűen, "befelé fordulva" működik. A betegadatok kizárólag egy adott intézményen belül hozzáférhetőek. Nincs egységes országos beteg-adatkezelési rendszer.
2011.07.28. Hírek

Megszületett az új patikarendelet

A kormány a szakszerű gyógyszerellátás országosan egységes biztosítása érdekében 2013. július 1-től a gyógyszertárak nyitvatartási idejéhez, valamint az általuk kezelt vények számához igazodva meghatározza a gyógyszertárban dolgozó személyek minimális létszámát.
2011.07.28. Hírek