hírek

Nanotitán traumatológiai termékcsalád Egerből

Ultra-finomszemcsés nanotitán traumatológiai implantátum termékcsalád gyártmány és gyártásfejlesztésére nyert 86 millió forintos támogatást az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának keretében az Egerben működő Medimetál Gyógyászati Termékeket Gyártó és Forgalmazó Kft. - tájékoztatta az MTI-t Antal István, a társaság ügyvezető igazgatója.
2011.07.27. Hírek

A selyem alsónemű szép is, egészséges is

A selyem fehérnemű azon túl, hogy szép és kellemes viselet, a legújabb kutatások szerint a hüvelyi gombafertőzés kiújulását is akadályozza - idézte olasz kutatók megállapítását a The Daily Telegraph című napilap online kiadása (http://www.telegraph.co.uk).
2011.07.27. Hírek

Új nézet látott napvilágot a szoptatás ideális időtartamáról

A szoptatás időtartama központi kérdés a kismamák körében. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása alapján az újszülöttet hat hónapig kizárólag anyatejjel kell táplálni. Az EU tagállamainak 65 százaléka követi ezt az ajánlást, brit kutatók azonban most kételyüket fejezték ki ezzel kapcsolatban.
2011.07.27. Hírek

Regionális onkológiai centrum lesz Veszprémben

Regionális onkológiai centrum létesül 2013 végéig Veszprémben a megyei kórház területén; a 62 ágyas rákgyógyító központ 4400 négyzetméteren, 3,6 milliárd forintos beruházással valósul meg - mondta Lasztovicza Jenő (Fidesz-KDNP), a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón hétfőn Veszprémben.
2011.07.26. Hírek

Szívinfarktus esetén a házasemberek előbb kerülnek kórházba

Kanadai kutatók vizsgálata szerint a feleséggel élő férfiak az infarktusra jellemző panaszok kezdetétől rövidebb idő alatt jutnak kórházi segítséghez, mint az egyedül élők. Ez életmentő lehet, mert a szívinfarktus minél gyorsabb szakintézeti ellátása jelentősen javítja a beteg túlélési esélyeit.
2011.07.26. Hírek

Szemészet - Új műtéti eljárás

Az MTV Híradó Este munkatársai Resch Miklós szemész szakorvossal, (SOTE) és Németh Jánossal, a szemészeti klinika igazgatójával (SOTE) beszélgettek.
2011.07.25. Hírek

Itthon eddig sem alkalmazták a kétes TBC vérteszteket

Nem használták az aktív tbc kimutatására hazánkban azokat a vérteszteket, amelyeknek a betiltását szorgalmazta a WHO az elmúlt napokban arra hivatkozva, hogy azok tévesek, és alkalmazásuk milliókat sodor veszélybe. Az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet főigazgatója, Strausz János szerint Magyarországon a fertőző betegség elleni küzdelemben nagy előrelépés lesz, ha a jövőben lehetővé válik a betegek kényszerkezelése.
2011.07.25. Hírek

A hálapénz sem segít?

A kormányzat semmiképpen nem akar fizetőssé tenni egyetlen egészségügyi szolgáltatást sem. A magyarok nem ellenőrzötten, gyakran magánzsebekbe dugdosott összegekkel fizetnek az ellátásért.
2011.07.25. Hírek

A heroinmámor ellen ható vakcinát fejlesztettek ki

Hatékony a heroinmámor ellen kifejlesztett új vakcina, amely állatkísérletekben bizonyította terápiás hatását - idézte amerikai kutatók megállapítását a Science Daily című ismeretterjesztő portál (http://www.sciencedaily.com).
2011.07.25. Hírek