hírek

Orvosi rendelő épül Szekszárdon

Két háziorvosi körzetnek építenek új rendelőt Szekszárdon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 220 millió forintos támogatásával - közölte az önkormányzat.
2021.12.29. Hírek

A MOK kiáll minden háziorvosért

A Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja kiáll minden olyan kollégánk mellett, akit nyilvánosan meghurcolnak a közösségi média felületein, vagy verbálisan, írásban, vagy fizikálisan bántalmaznak azért, mert a Covid-19 világjárvány minden előírt és javasolt intézkedését megteszi, hogy a pandémia minél kevesebb áldozatot szedjen.
2021.12.27. Hírek

Különös adatok érkeztek a magyar kórházakból

November végére a Magyar Államkincstár kimutatása szerint 30,5 milliárd forinttal tartoztak a magyar állami kórházak a beszállítóiknak, ami 1,2 milliárdos csökkenést jelentene elméletben, csakhogy a MÁK nyilvántartásából kikerült 4 egyetem adóssága további legalább 15 milliárd forint. Így legjobb esetben is csak arról beszélhetünk, hogy az egészségügyi intézmények adóssága novemberben stagnált. A kérdés, hogy ez konszolidáció nélkül hogyan lehetséges?
2021.12.24. Hírek

Átütő eredmények a preeclampsia terén

Az MTA Természet­tudományi Kutató­központ­ban (TTK) a Reprodukció Rendszer­­biológiája Lendület Kutató­csoport 2014-ben alakult meg. Pályázati források­ból egyre magasabb szintre lépve, hazai és nemzet­közi együtt­működések­ben vesz részt a dr. Than Nándor Gábor vezette közösség. Az utóbbi években, már az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) égisze alatt, újabb innovatív fel­fedezése­ket tett a csoport.
2021.12.17. Hírek