hírek

Tabu témát törő szégyenbetegségek - A prosztataszűrés fontossága

Hivatalosan edukációs kampánynak nevezik azt az országos, figyelemfelkeltő, felvilágosító eseményt, amelyet a Magyar Urológusok Társasága hét év óta évente megismétel, szorgalmazva, hogy minél többen értsék meg: a szűrés = önvédelem. Pajor László, a Szegedi Urológiai Klinika intézetvezető professzora, a társasága elnöke szerint bár az egy hétig tartó intenzív, közvéleményt orientáló rendezvény eredeti célja a prosztatarákszűrés volt, ma már ennél sokkal többről van szó.
2011.07.22. Hírek

Az új tudományos eredmény gyakran ellentmond a régebbinek

A legrangosabb tudományos folyóiratokban megjelenő új orvosi kutatások eredményei nem ritkán ellentmondanak korábbi tanulmányoknak. Ez a jelenség az orvoslás előrehaladása szempontjából törvényszerű, de egy friss kutatásmódszertani vizsgálat eredményei szerint meglepően gyakori.
2011.07.22. Hírek

Meghirdették a szakorvosjelölteknek szóló ösztöndíjpályázatot

Az egészségügyi államtitkárság meghirdette a szakorvos- és szakgyógyszerész-jelöltek számára kiírt ösztöndíjpályázatot; öt évig nettó havi 100 ezer forintos támogatást kaphatnak azok a képzésüket kezdő fiatalok, akik vállalják, hogy tíz évig a magyar állami egészségügyben fognak dolgozni, és nem fogadnak el hálapénzt.
2011.07.21. Hírek

Az Alzheimer-kórtól majdnem ugyanannyian félnek, mint a ráktól

A rák után az Alzheimer-kór az a betegség, amelytől sok ember a leginkább fél. A témáról az Alzheimer Europe csúcsszervezet és a Harvard School of Public Health öt országban - az Egyesült Államokban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban és Lengyelországban - végzett kutatást, amelynek során több mint 2600 embert kérdeztek meg.
2011.07.21. Hírek

Recept nélkül is elérhető augusztustól az esemény utáni tabletta

Jelenleg Magyarországon óránként hat terhességmegszakítást végeznek, egyre nagyobb arányban 18 év alatti. Ezért a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság, amelynek egyik fő célkitűzése az abortuszok visszaszorítása, üdvözli azt a könnyítést, hogy az esemény utáni tablettákhoz augusztustól már vény nélkül is hozzá lehet jutni a patikákban.
2011.07.21. Hírek

Az értelmi sérültek szervezete üdvözli Soltész Miklós bejelentését

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) szerint méltatlan állapotoknak vethet véget az a bejelentett stratégia és a hozzá kapcsolódó európai uniós pályázati csomag, amellyel a fogyatékossággal élők bentlakásos intézményeinek átalakítását finanszírozzák.
2011.07.21. Hírek