hírek

Sajtóközlemény - Remény a vesekárosodásban szenvedő cukorbetegeknek

A legújabb vizsgálatok eredményei szerint az új DPP4 gátló készítmény hatékony vércukorszint szabályozást biztosít a nem célértéken lévő 2-es típusú diabéteszes betegek számára. Az új terápia további előnye, hogy dózismódosítás nélkül adható a betegeknek, függetlenül vese- és májfunkciójuktól.
2011.07.21. Hírek

Álorvosokat fogtak el a fővárosban

Álrendőröket, álorvosokat és trükkös tolvajokat fogtak el a fővárosban - hangzott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtótájékoztatóján kedden.
2011.07.20. Hírek

Jövőre tovább romolhat az egészségügy helyzete (is)

A 2012-es költségvetési szigor az ország minden területén érezteti majd - negatív - hatását, kevesebb pénz jut ugyanis szociális kiadásokra, munkaügyi ellátásokra, lakástámogatásra, miközben az egészségügyre fordított kiadások reálértéken kilenc százalékkal csökkennének.
2011.07.20. Hírek

Sok konyhasó, sok baj

A túlzott sófogyasztás nemcsak a vérnyomást emeli, hanem a halálozás kockázatát is növeli - állapították meg amerikai szakértők, akik szerint azt is igazolták, hogy a nátrium erősen veszélyes, ám a kálium sói sokat javíthatnak az egészségen.
2011.07.20. Hírek

Ipari gyógyszergyártás kihelyezett tanszék indul Debrecenben

Már az egyetemi képzés időszakában ipari gyakorlatot szerezhetnek ősztől a Debreceni Egyetemen (DE) az ipari gyógyszergyártás kihelyezett tanszék hallgatói; a tanszék létrehozásáról szóló megállapodást Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter jelenlétében írták alá a DE, az orvoscentrum és a Teva Gyógyszergyár Zrt. vezetői hétfőn Debrecenben.
2011.07.19. Hírek

Pert nyert a nagykanizsai kórház a volt jogtanácsosával szemben

Munkajogi pert nyert a Kanizsai Dorottya Kórház a volt jogtanácsosával szemben; a Somogy Megyei Bíróság az első fokon eljáró Zalaegerszegi Munkaügyi Bíróság ítéletét megváltoztatva elutasította Wagner György keresetét, és 500 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte - közölte Bátorfi József, a nagykanizsai kórház főigazgatója hétfőn az MTI-vel.
2011.07.19. Hírek