hírek

Vége az EHEC-járványnak Németországban

Vége az EHEC-járványnak Németországban. A Robert Koch országos járványügyi intézet csütörtöki nyilatkozata szerint új megbetegedések immár alig vannak, visszaszorult a különleges kóli bélbaktérium okozta, véres hasmenéssel járó kór.
2011.07.15. Hírek

Sajtóközlemény - Stroke-prevenció: „Ideje cselekedni!”

Az Európai Parlament tagjai, az élenjáró betegszervezetek, és az orvosi szaktekintélyek átfogó EU stratégia létrehozását szorgalmazzák a szív-érrendszeri betegségek – és mindenekelőtt az Európai Unióban a legfőbb halálokok közé tartozó stroke – visszaszorítására.
2011.07.14. Hírek

Az internet segíthet a fogyókúrában

Egy új japán tanulmány szerint, az emberek sikeresebben fogyókúráznak az internet segítségével, mint a hagyományos módszerekkel. - számol be az International Journal of Obesity, június 21-i online számában.
2011.07.14. Hírek

Sokoldalú segítség - A mozgás tudománya

Kineziológia - egyre gyakrabban hallani mostanában, de kevesen tudják, hogy valójában mit is jelent. Hivatásos, avatott kineziológusok állítják, hogy nem minden az, amit annak hisznek, és nem mindenki kineziológus, aki annak mondja magát. Akkor hát mi is ez az egyre népszerűbbé és keresettebbé váló módszer, amely hatékony terápiaként sok embernek segít? Völcsey Judit "régi motoros" a szakmában, több mint másfél évtizede tanulta meg a kineziológiát, azóta alkalmazza sikerrel, és tanítja is. Véleménye szerint egész egyszerűen egy hatékony, gyengéd, holisztikus szemléleten alapuló terápiás módszerről van szó: a test és lélek összhangjának, harmóniájának megteremtése érdekében.
2011.07.14. Hírek

Az idő pénz - a várószobában ülő betegnek is az

Mind több amerikai magánorvos szembesül azzal a ténnyel, hogy a vizsgálatra várakozó páciens nem hajlandó a teljes honoráriumot kifizetni, ha hosszasan kell várakoznia a rendelőben. A mozgalmat egy önálló vállalkozó indította el, és a médiában óriási nyilvánosságot kapott, mert az orvosi rendelőkben néha órákig üldögélő betegeknek a kieső idő fölösleges veszteség.
2011.07.13. Hírek

A női orvosok több időt szánnak betegeikre

Az orvosok átlagosan 13-16 percet foglalkoznak egy beteggel, ám a női orvosok átlagosan 10%-kal több időt töltenek egy beteggel, ami betegenként kb. plusz 2 percet jelent. – állítja Debra Roter, a Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health professzora és Judith Hall pszichológus több felmérés adatainak elemzése alapján.
2011.07.13. Hírek

Az AAP törvényben limitálná a gyermekkori fényexpozíciót

Az életünkben a bőrünket ért sugárzás nagyjából 25 százaléka 18 éves korunk előtt ér minket. Az American Academy of Pediatrics (AAP) az „Ultraviola sugárzás: Veszély a gyerekekre és a serdülőkre” című közleményében támogatta azt az elgondolást, miszerint törvénnyel kéne tiltani a kiskorúak szolárium használatát.
2011.07.12. Hírek