hírek

Harminchárom díjazott az év egészségügyi szakdolgozója pályázaton

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának diplomaátadó ünnepségén idén először vehette át Az Év Egészségügyi Szakdolgozója díjat az a 33 kórházi dolgozó, aki az áprilisban hasonló elnevezéssel indult pályázaton a legjobbnak bizonyult - közölte a pályázat egyik kiírója, a Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány az MTI-vel.
2011.07.04. Hírek

Legpontosabb az otthon, gyakran mért vérnyomás

A magas vérnyomás miatt gyógyszert szedő betegek vérnyomásának alakulását az orvosi rendelőben mért érték alapján nehéz megítélni, és erre sokkal alkalmasabb az otthoni mérések alapján vezetett vérnyomásnapló - erősítették meg amerikai kutatók az Annals of Internal Medicine szaklapban közölt tanulmányukban.
2011.07.04. Hírek

CT nélkül maradt a traumatológia Pécsen

Május óta működésképtelen a CT a Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai Centrumában. Az új berendezés három héten belül állhat munkába - adta hírül az Új Dunántúli Napló.
2011.07.03. Hírek

A kokain már akkor is károsítja a szívet, amikor az még nem látszik

A fiatalkori szívinfarktusok sokkal gyakrabban fordulnak elő azoknál, akik kokainisták, mint ahogy azt egyéb kockázati tényezőik alapján várni lehetne: olasz kutatók mágneses rezonancia alkalmazásával igazolták, hogy a kábítószer már akkor is árt a szívizomzatnak, amikor panaszokat vagy tüneteket még nem okoz.
2011.07.03. Hírek