hírek

Egy antidiabetikum növeli a húgyhólyagrák kockázatát

Az FDA, az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet - öt nappal az után, hogy Németország és Franciaország is betiltotta a gyógyszer forgalmazását – figyelmeztette a vásárlóit, hogy az Actos szedése veszélyes lehet.
2011.07.02. Hírek

Kiemelt beruházássá tette a szegedi lézerkutatót a kormány

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította az ELI (Extreme Light Infrastructure) integrált európai kutatási nagyberendezés Szeged közigazgatási területén történő megvalósítását - az erről szóló rendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
2011.07.02. Hírek

Munkaszüneti nap van az egészségügyben és a hivatalokban

Munkaszüneti nap van ma valamennyi kórházban és rendelőintézetben; a Semmelweis-nap miatt az egészségügyben csak ügyeletet tartanak. A köztisztviselők és a kormánytisztviselők sem dolgoznak ezen a pénteken, de a közigazgatásban az ügyfélszolgálatok nyitva lesznek.
2011.07.01. Hírek

OECD: Magyarország az átlagnál kevesebbet fordít egészségügyre

A nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerint Magyarországon az OECD-átlagnál kevesebb forrás jut az egészségügyre, és kevesebb az orvos és az ápoló is, gyógyszerekre viszont az ágazatra fordított kiadások arányában Magyarország költ a legtöbbet a 34 országot tömörítő szervezet tagjai közül.
2011.07.01. Hírek

Szócska Miklós: sikerágazat az orvosképzés

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár szerint az orvosképzés sikerágazatnak számít Magyarországon. Jelenleg az összes orvosi egyetemen többségben vannak a külföldi hallgatók, hiszen az itt végzők külföldön is piacképesek.
2011.07.01. Hírek

Megújult a ceglédi kórház pszichiátriai részlege

Új külsőt kapott a ceglédi Toldy Ferenc Kórház pszichiátriai részlege; a felújított épülettömböt csütörtökön avatták fel, a beruházás 170 millió forintba került – közölte a város polgármesteri hivatala az MTI-vel.
2011.07.01. Hírek

Először adták át a Regöly-díjakat

A legjobb 35 év alatti orvost és orvostanhallgatót jutalmazták az idén először kiosztott Regöly-díjjal a Semmelweis-napi ünnepségsorozat részeként - közölte a Professzor Dr. Regöly-Mérei János Alapítvány az MTI-vel.
2011.07.01. Hírek

Együttműködés az egészségügyi képzés erősítéséért Zala megyében

Együttműködési megállapodást kötött csütörtökön a gyógyturizmus, az egészségipar, a gyógyászati szakellátás szakmai hátterének és az egészségügyi felsőoktatás fejlesztésének érdekében a Zala Megyei Közgyűlés, a zalaegerszegi önkormányzat, a megyében működő valamennyi kórház és egészségügyi képzéssel foglalkozó középiskola, valamint a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara.
2011.07.01. Hírek

Átadták a makói új sürgősségi osztályt

Az idén százöt éves makói kórházban épületbejárással egybekötött rendezvényen mutatták be szerdán az új sürgősségi betegellátó osztályt, amely ezentúl megfelel az uniós szabályozásnak; a mintegy háromszázmillió forintos beruházás költségeit uniós pályázat és a fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat mintegy tízszázalékos önereje biztosította.
2011.06.30. Hírek