hírek

Az autista gyerekek agyféltekéi kevésbé összehangoltak

Autista gyerekek agyának szkenneléses vizsgálata során azt tapasztalták izraeli kutatók, hogy már igen fiatalon, totyogó korban megfigyelhető náluk, hogy kevésbé összehangolt bizonyos agyterületek aktivitása. A megfigyelés segítheti az autizmus korai diagnózisát.
2011.06.26. Hírek

A mosogatógépekben gombák tenyészhetnek

Hat kontinensre kiterjedt tanulmányukban kutatók olyan, potenciálisan ártalmas gombafajokra bukkantak mosogatógépekben, melyek túlélik a magas hőmérsékletet, a mosogatószerek és öblítősók nagy adagjait, valamint a savas és lúgos kémhatású vizet is.
2011.06.25. Hírek

OS - Drogellenes világnap – legális drogok

Június 26. a Drogellenes Világnap, amikor a drogfogyasztás társadalomra, különösen gyermekeinkre leselkedő veszélyei kiemelt figyelmet kapnak. Kevesebb figyelem kerül viszont ilyenkor a legális, receptre felírt drogokra, amelyek éppúgy jelen vannak világunkban, és sokszor nem kevésbé mérgezik a gyermekeket.
2011.06.24. Hírek

Réthelyi: a jövő évi költségvetés kedvezményezettjei között lesznek a kutatási alapprogramok

A jövő évi költségvetés kedvezményezettjei között lesznek az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a Magyar Tudományos Akadémián a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője, aki a kormány forrásbővítésre vonatkozó elkötelezettségét emelte ki az OTKA negyedszázados fennállása kapcsán.
2011.06.24. Hírek