hírek

A rákgyógyítás új megközelítése vakcinával

Amerikai és brit kutatók új technikát dolgoztak ki, amelyben az egyes szervek DNS-szakaszait használják fel, hogy segítségükkel a szervezet immunrendszerével vakcinát állíttassanak elő az adott szervben megjelent rákkal szemben.
2011.06.21. Hírek

Népszava - Összevonnák az MTA kutatóintézeteit

Összevonnának akadémiai kutatóintézeteket, mert elkerülhetetlen az akadémiai kutatóhálózat megújítása, amit nemrégiben Pálinkás József, az Akadémia elnöke jelentett be az Akadémiai Kutatóhelyek Vezetői Tanácsának ülésén – írja a Népszava a keddi számában.
2011.06.21. Hírek

Baljós jelek a német egészségügyben

Hálátlan szerep az egészségügyi miniszteré Németországban is. Az elmúlt évtizedekben volt már az országnak népszerű külügyminisztere, a védelmi vagy épp a gazdasági tárca élén is ki lehetett tűnni, elismerték egyik vagy másik pénzügyminiszter hozzáértését is, egészségügyi minisztert viszont aligha kedveltek meg.
2011.06.21. Hírek

A dohányzás tiltása csökkenti a kórházak leterheltségét és jó a gazdaságnak is

Világszerte mind több ország statisztikái igazolják, hogy a dohányzás tiltása minden olyan helyen, ahol sokan megfordulnak - akár hivatalban, akár vendéglátóipari létesítményben -, jelentősen javítja a közegészségügyi helyzetet. Legutóbb Nevada amerikai állam adatai is bizonyították, hogy a dohányzást gátló törvény bevezetése óta kevesebb ember kerül kórházba és sokkal kevesebbet kell költeni az egészségügyre.
2011.06.20. Hírek