hírek

Kevesebb foszfor, kevesebb koszorúérbetegség

A foszfor alapvető ásványi anyag az emberi szervezetben, ám a tudomány történetében most először angol kutatók azt találták, hogy ha ételeinkben sok a foszfát, az hozzájárul az érelmeszesedés kifejlődéséhez.
2011.06.20. Hírek

Vasárnapi Észak - Nem lehet gyógyszerhiány

Hatóságok és jogszabályok szavatolják, hogy Magyarországon a ritka betegségekben szenvedők is beszerezhessék gyógyszereiket, az országban a medicinákból egyáltalán nem lehet hiány - írta a Vasárnapi Észak.
2011.06.20. Hírek

Leépítés a szlovákiai kórházakban

Július elsejével összesen 156 kórházi osztály szűnik meg Szlovákiában, mivel az Általános Egészségbiztosító nem köt velük további szerződést. A kórházakban 3300 ággyal lesz kevesebb, jelenleg 34 ezer van - írta összefoglalójában az Új Szó című pozsonyi magyar napilap hétfőn.
2011.06.20. Hírek

Növeli a szívkockázatot egy dohányzásról való leszokást segítő szer

Az amerikai gyógyszerügyi hatóság (FDA) csütörtökön közzétett figyelmeztetése szerint egy dohányzásról való leszokást segítő szer, a Chantix gyártójának a betegtájékoztatóban fel kell tüntetnie, hogy az alkalmazott hatóanyag némiképp növeli a szívproblémák kockázatát azoknál a pácienseknél, akiknek meglévő kardiovaszkuláris betegségük van.
2011.06.19. Hírek

Etessük vagy tápláljuk? - Kulcs az egészséghez

Felmérés felmérést követ, és lesújtó ténymegállapításokat közöl valamennyi. Szinte folyamatosan halljuk, hogy a kisiskolás korosztály beteg. Minden negyedik gyerek túlsúlyos, elhízott, sok a cukorbeteg, a szív- és érrendszeri problémákkal élő, rosszak a fogaik, krónikus vashiányuk van, teljesítményzavarokkal, gyenge izom- és immunrendszerrel élik napjaikat. Mindez alapos indok arra, hogy ingyen és bérmentve megkapják - ahol erre lehetőség van - napi iskolaalmájukat vagy pohár tejüket. Csakhogy ez már nem elég.
2011.06.19. Hírek

Gyorssegélyt kaphat a Központi Stomatológiai Intézet

Tizenötmillió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat a Központi Stomatológiai Intézet a likviditási helyzetének rendezésére, az erről szóló előterjesztésről jövő szerdán dönt a Fővárosi Közgyűlés. Az intézményhez önkormányzati biztost is kirendelhet a főváros.
2011.06.17. Hírek