hírek

Gyermekek súlyos állapotban a kóli bélbaktérium miatt Franciaországban

A különleges kóli bélbaktérium kiváltotta fertőzés miatt hat gyermek kórházba került az északi-franciaországi Lille-ben: állapotuk súlyos, de nem életveszélyes - közölte csütörtökön a helyi egészségügyi hatóság szóvivője. Délután egy hetedik gyermeknél is diagnosztizálták a megbetegedést.
2011.06.17. Hírek

Szócska Miklós: javult a Péterfy Sándor utcai kórház helyzete

Az egészségügyi államtitkár nem érti az önkormányzati biztosnak azt a döntését, amellyel éppen most korlátozták a budapesti Péterfy Sándor utcai kórházban az elektív, nem sürgős műtétek végrehajtását, mert az intézmény főigazgatójának beszámolója szerint a kórház ugyan nagy adósságállománnyal küzd, jobb pénzügyi helyzetben van, mint egy évvel ezelőtt.
2011.06.17. Hírek

OS - Az azonnali és sürgős ellátást igénylő betegek továbbra is abszolút elsőbbséget élveznek

Nem felel meg a valóságnak az a sajtóhír, miszerint a kormány arra kötelezné az orvosokat, hogy a rendelési idejük legfeljebb 60 százalékát az aktív dolgozók soron kívüli vizsgálatára kell fenntartaniuk, továbbá, hogy "a szakrendelési idő 60 százalékában maradjon üres az előjegyzési napló" a táppénzen lévők soron kívüli ellátása érdekében.
2011.06.16. Hírek

Többmilliárdos fejlesztés a tatabányai kórházban

Uniós pályázati támogatással két új, fekvőbeteg-ellátó osztályoknak helyet adó épületszárnnyal bővítik a tatabányai Szent Borbála Kórházat, egyúttal felújítják az intézmény 1980-as években épült központi tömbjét - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke szerdán, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
2011.06.16. Hírek

Az inhalációs aeroszol növeli az elhalálozás kockázatát

A krónikus tüdőbetegeknél, például az idült hörghurutban és tüdőtágulatban szenvedőknél a légzésfunkció javítására alkalmazott inhalációs aeroszol akár 52 százalékkal is növelheti az elhalálozás kockázatát - jelentették be brit és amerikai kutatók, akik vizsgálataikat a British Medical Journal legújabb számában ismertették.
2011.06.16. Hírek

Nem helyettesíti a hőtérkép a mammográfiát

Az emberi test különböző részeinek infravörös hőképe igen mutatós, élénkszínű foltokkal tarkított látvány, amelyet az emlőrák korai fölismerésére is ajánlottak, a módszer azonban nem megbízható és tudományos orvosi vizsgálatra alkalmatlan - hozta nyilvánosságra álláspontját az illetékes amerikai hivatal, az FDA.
2011.06.16. Hírek