hírek

Defibrillátortanfolyam a veszprémi Pannon Egyetemen

Harmadik alkalommal szerveztek ingyenes defibrillátortanfolyamot a veszprémi Pannon Egyetemen, ahol a bárki számára elérhető félautomata újraélesztő készülék üzembe állítása óta eddig már közel kétszázan sajátították el az újraélesztési technikákat.
2011.06.15. Hírek

OGY - Szabadságvesztéssel büntetendő a jóléti juttatásokkal való visszaélés

Két új tényállással, a költségvetési csalással és a társadalombiztosítási, szociális vagy más jóléti juttatással való visszaéléssel egészítette ki a büntető törvénykönyvet (Btk.) kedden az Országgyűlés. A táppénzcsalások, rokkantsági nyugdíjjal összefüggő visszaélések két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendők.
2011.06.15. Hírek

Változás a gyermekkori lázcsillapítás szakmai ajánlásában

Új szakmai protokoll született a gyermekkori lázcsillapításról, ez főként csak 39 Celsius-fok vagy a fölött javasolja a gyerekek lázának kíméletes csillapítását - erről Réthy Lajos Attila, az útmutató kidolgozásában részt vevő Országos Gyermekegészségügyi Intézet (OGYEI) főorvosa, vezető tudományos munkatársa számolt be pénteken az MTI-nek.
2011.06.14. Hírek

Kétféle tabletta és egy kis lazac a legjobb kezelés

Szívkatéteres koszorúér-tágítás után a beteg véralvadási kockázata jelentősen csökkenthető, ha a nemzetközi irányelvek által előírt, kettős gyógyszeres kezelés mellé omega-3 zsírsavat is kap - állapították meg Krakkóban dolgozó lengyel kutatók, akik eredményeiket az Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology legújabb számában közölték.
2011.06.14. Hírek

Akár több száz évig is élhetünk

Akár több száz évig élhet az ember jó néhány évszázad múlva egyes kutatók feltételezése szerint - mondta Ungvári Zoltán, az Oklahomai Egyetem docense szombaton Pécsen az MTI-nek.
2011.06.14. Hírek