hírek

Jövőre megújul az Uzsoki utcai kórház onkológiai osztálya

Jövőre megújul a XIV. kerületi Uzsoki utcai kórház onkológiai osztálya, és ezzel befejeződik az intézmény tíz éve tartó komplex rekonstrukciója. A most kezdődő, 1,7 milliárd forintos beruházás eredményeként korszerűbbé és gyorsabbá válhat a daganatos betegek kezelése a régióban.
2011.06.10. Hírek

Regenerálódni képes a myocardium?

Brit kutatók sikeresen alakították át a felnőtt egerek szívének külső rétegében található speciális, őssejtszerű sejteket működő szívizomsejtekké, ezzel igazolták, hogy a felnőtt szívnek is vannak aktiválható "javító" sejtjei.
2011.06.09. Hírek

EEKH: szigorodnak az orvostechnikai eszközökre vonatkozó előírások

Szigorodnak az orvostechnikai eszközökre vonatkozó előírások, így a jövőben könnyebben ki lehet majd szűrni azokat az eszközöket, amelyek használata egészségügyi kockázatot hordoz, vagy egészségkárosodást okozhat - közölte az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) szerdán az MTI-vel.
2011.06.09. Hírek

Országos patikanap Salgótarjánban - Útnak indult a speciális kamion

Megnyitották a VIII. országos patikanapot szerdán Salgótarjánban; az esemény célja, hogy bemutassák a gyógyszerészek társadalmi szerepvállalását, hivatását, valamint a gyógyszerész és beteg közötti kapcsolat fontosságát. Salgótarjánból indult országos útjára szerdán az a speciális kamion, amelyben naponta 250 ember egészségvédelmi szűrését tudják elvégezni.
2011.06.09. Hírek