hírek

Magyar Hírlap - Gondot okoz az orvosoknak a mobilitás

Hamarabb vándorolnak külföldre az orvosok és ápolók, mint hogy néhány kilométerrel távolabbi helységben telepedjenek le az országon belül - mondta a Magyar Hírlapnak Csiba Gábor, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke.
2011.06.03. Hírek

WHO: egy új baktériumtörzs okozza a súlyos hasmenésjárványt

A kólibaktérium egy korábban nem ismert új törzse a felelős annak a súlyos hasmenésjárványnak a kirobbanásáért, amely május vége óta 18 ember halálát okozta, és százakat betegített meg Európában - közölte csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
2011.06.03. Hírek

Az arcfelismerésért felelős agyi hálózatot írták le amerikai kutatók

Agyunk minden találkozáskor gond nélkül azonosítja az általunk már ismert emberek arcát. Egészen eddig azt hitték a tudósok, hogy csak néhány agyterület vesz részt az arcfelismerés folyamatában, ám amerikai kutatók most megmutatták, hogy a kérgi területek egész összetett hálózata működik együtt a feladatban - idézte szerdán a Science Daily című tudományos portál.
2011.06.02. Hírek

Semmelweis Terv - A kormány elfogadta, indulhat a megvalósítás

A kormány elfogadta a Semmelweis Tervet, így elindulhat az egészségügy strukturális átalakítása. A cél az egészségügyben uralkodó rendezetlen viszonyok rendezése és a várólisták hosszának legalább felére csökkentése. Ennek eléréséhez országosan nyolc térségi egységre épülő egészségszervezési intézményrendszert hoznak létre, míg Budapesten három centrum lesz. A főváros ezt támogatja, az MSZP viszont nem. A szakmai vélemények megoszlanak, többségben az egészségügyi dolgozók bérrendezését hiányolták.
2011.06.02. Hírek

WHO: A dohányzás 2030-ra akár évi nyolcmillió ember halálát okozhatja

Közel hatmillió ember életét oltja ki a dohányzás idén, köztük hatszázezer nemdohányzóét is, mert a kormányok nem tesznek eleget azért, hogy meggyőzzék a dohányosokat a leszokásról, illetve megvédjék a passzív dohányosokat a füsttől. Erre a megállapításra jutott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden, a Dohányzásmentes Világnapon közzétett jelentésében.
2011.06.01. Hírek