hírek

Koszorúér-tágítás után is fontos a rehabilitációs program

A koszorúér-szűkület kezelése során a szűkült érszakaszt a szívkatéteren lévő ballon fölfújásával kitágítják, majd erre a területre gyakran beültetnek az ér nyitva tartására fémhálóból készült hengert. A bravúros technika végső eredménye azonban hasonló mértékben függ a jó utókezeléstől, mint a jó indítástól.
2011.05.30. Hírek

Magyarországon mostanáig nem jelent meg a hasmenéses járvány

Az Országos Epidemiológiai Központban (OEK) mostanáig öt mintát vizsgáltak a németországi hasmenéses járványt okozó kólibaktériumra vonatkozóan, de ezek mind negatívak lettek - jelentette be Szabó Enikő helyettes országos tiszti főorvos vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.
2011.05.30. Hírek

Nem csillapodik a németországi hasmenésjárvány

Nem csillapodik a németországi hasmenésjárvány. Vasárnap délelőtti adatok szerint a halálos áldozatok száma már tízre emelkedett. Az áldozatok valamennyien észak-németországiak, és közöttük kilenc nő van.
2011.05.30. Hírek

Fürge gyaloglással a prosztatarák ellen

A heti legalább három óra intenzív gyaloglás felére csökkentheti a frissen felfedezett prosztatarák növekedésének és átterjedésének kockázatát, ám a sétának nincs ilyen hatása - idézte amerikai kutatók megállapítását a BBC hírportálja
2011.05.28. Hírek

Dunántúli belgyógyász-vándorgyűlés Velencén

A belgyógyászat részterületeinek diagnosztikai és terápiás kérdéseit vitatják meg az 56. Dunántúli Belgyógyász Vándorgyűlés résztvevői csütörtöktől Velencén; a háromnapos tudományos rendezvény egészségpolitikai kerekasztal-beszélgetéssel kezdődött meg.
2011.05.27. Hírek

Németországi hasmenésjárvány - a spanyol hatóságok nyugalomra intenek

"Feltétlen nyugalomra" intett a spanyol élelmiszerbiztonsági hivatal azt követően, hogy a hamburgi higiéniai intézet csütörtökön közölte, az EHEC bélbaktérium kiváltotta hasmenésjárvány kórokozóját megtalálták a Spanyolországból importált salátauborkán. A bejelentést a német kormány még nem erősítette meg.
2011.05.27. Hírek