hírek

Megújul az ÁNTSZ honlapja

Uniós támogatással megújul az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapja az áttekinthetőbb szakmai munka és együttműködés, valamint a lakosságot is érintő friss egészségügyi adatok minél egyszerűbb közzététele érdekében.
2011.05.26. Hírek

OS - SM Világnap: szerdán országszerte felszállnak a léggömbök

Országszerte a magasba emelkednek a léggömbök május 25-én déli 12 órakor: a sclerosis multiplexes betegek világszerte ekkor hívják fel a figyelmet önmagukra, betegségükre, sorstársközösségeikre. Magyarország harmadik alkalommal részese a kezdeményezésnek: Budapest mellett Debrecenben, Gyulán, Kecskeméten, Mórahalmon, Nyíregyházán, Pécsen, Szolnokon és Szombathelyen is készülnek a figyelemfelkeltő civil demonstrációra.
2011.05.25. Hírek

Szűrővizsgálatnak elég, ha a doktor tudja a páciens életkorát

A halálozás első helyén álló szív-és érrendszeri betegségek szűrővizsgálatára drága mérések rendszeres elvégzését ajánlják. Angol kutatók szerint az ilyen vizsgálatok ismétlése évek során sem ad több információt a páciens esetleges infarktusának vagy szélütésének bekövetkezéséről, mint azon egyszerű megoldás, hogy megnézik a szűrővizsgálatra jelentkező személy születési idejét.
2011.05.24. Hírek

Hasmenés-járvány terjed Németországban

A hatóságok szerint egy különleges bélbaktérium által okozott fertőzésben több tartományban már legkevesebb 140-en betegedtek meg, és 160-nál is több a gyanús esetek száma. A megbetegedettek közül mintegy 40 személy életveszélyes állapotban van.
2011.05.24. Hírek