hírek

OGY - Matolcsy: 217 milliárdos megtakarítás várható a rokkantsági ellátások átalakításával

Három év alatt összesen 217 milliárd forint költségvetési megtakarítást eredményezhet a rokkantsághoz, egészségkárosodáshoz kapcsolódó ellátások átalakítása a nemzetgazdasági miniszter közlése szerint. Matolcsy György egy írásbeli kérdésre adott válaszában kitért arra is, hogy a rokkantnyugdíj, baleseti rokkantsági nyugdíj és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások - a korhatár betöltéséig - a jelenlegi formájukban megszűnnének, és egészségkárosodási ellátássá alakulnának át.
2011.05.17. Hírek

A pontatlan diagnosztika sokba kerül

A diagnosztizálatlan vagy félrediagnosztizált alsó végtagi visszérgyulladás és annak következménye, a trombózis súlyosan veszélyezteti a beteg életét, és hatalmas kárt okoz a társadalombiztosításnak - a brit egészségügy által nyilvánosságra hozott adatok sok milliós veszteségről számoltak be a gyógyintézetek diagnosztikus hanyagságai következtében.
2011.05.16. Hírek

Magyar Nemzet: új botrányok a kiskunhalasi pszichiátrián

Csuklótáji töréssel szállítottak kórházba egy beteget a múlt héten a kiskunhalasi pszichiátriáról; a rendőrség súlyos testi sértés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz - írta hétfői számában a Magyar Nemzet pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva.
2011.05.16. Hírek

Szívműtét után is kell a koleszterincsökkentő

Szívgyógyászati beavatkozás után a betegek gyakran nem folytatják a korábban is szükséges gyógyszeres kezelést, de ennek súlyos következményei lehetnek - közölte több mint 13 ezer beteg vizsgálatának eredményeit az American Journal of Cardiology című szaklap.
2011.05.16. Hírek

A cukorbajosokat inkább fenyegeti a rák

Nagyobb a kockázata a rák kialakulásának a cukorbajosoknál, a férfiaknál a bél- és a hasnyálmirigy-, a nőknél a mellrák veszélye fokozottabb - mutatták ki amerikai szakemberek.
2011.05.15. Hírek